Валута
Кошница

Двайсетте ръководни принципа на карате

Няма наличност
ISBN
9789543212101
3,00 лв.
Двайсетте принципа в тази книга се отнасят не само до карате, но и до останалите бойни изкуства, както и до целия човешки живот. Много ученици по карате са под впечатлението, че карате е преди всичко инструмент за печелене на схватки и увеличаване на силата им. Но както е обяснено в тази книга, подобни възгледи отразяват едно пълно неразбиране на бойното изкуство.
Повече информация
Автор Гичин Фунакоши
Страници 116
Корица мека
Език български
Година 2006
Дата на получаване 11.07.2013 г.
Издателство Изток-Запад
ID на книга 67330
ISBN 9789543212101
Категории Бойни изкуства

Двайсетте принципа в тази книга се отнасят не само до карате, но и до останалите бойни изкуства, както и до целия човешки живот. Много ученици по карате са под впечатлението, че карате е преди всичко инструмент за печелене на схватки и увеличаване на силата им. Но както е обяснено в тази книга, подобни възгледи отразяват едно пълно неразбиране на бойното изкуство. Карате е много повече от проста техника за постигане на победа в битка. То е начин за култивиране на духа. Представените тук принципи могат да бъдат прилагани във всекидневния живот от практикуващи и непрактикуващи.

Майстор Гичин Фунакоши (1868 - 1957) е баща на модерното Карате-до. Като ръководител на "Обществото за развитие на бойните изкуства на Окинава" (Окинава Шобукай) той е поканен през май 1922 г. от Министерството на образованието да посети Токио, за да участва във финансирана от държавата изложба на традиционните бойни изкуства. Така той става първият човек, който е демонстрирал уникалната окинавска (рюкюанска) дисциплина на Карате-джуцу в Централна Япония. Насърчен от хора като "бащата на джудо" Джигоро Кано (1860­ - 1938) и майстора на меча Хакудо Накаяма (1873 - ­1958), той остава в Токио и работи за популяризирането на бойното изкуство.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Двайсетте ръководни принципа на карате
Вашият рейтинг
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.