Кошница 0

Двайсет и един разказа

На склад
ISBN
9786192650513
24,90 лв.

Образци в жанра, всички истории в „Двайсет и един разказа“, излезли изпод ръката на един от най-талантливите писатели на XX век, се помнят дълго след края им.

„Двайсет и един разказа“ – най-популярният сборник на Греъм Грийн – излиза за първи път на български. Историите на британския писател по стил и въздействие не отстъпват на големите му романи и подобно на тях засягат изконните теми за любовта и омразата, предателството и отмъщението, разкаянието и жестокостта, но този път разгърнати само на по няколко страници...

Започвайки с емблематичния текст „Разрушителите“, в който банда ученици унищожава къща, оцеляла при бомбардировките над Лондон, Грийн отваря вратата към богато разнообразие от теми, сюжети и послания, обединени от майсторското му перо. Читателят ще се смрази от кулминацията на детски рожден ден в „Краят на партито“, ще се разсмее с „Уви, бедни Мейлинг“ от звуците, които нечий стомах издава, и ще се натъжи от „Синият филм“ – в който зрял мъж се сблъска с бурната си младост.

*  *  *

„Греъм Грийн е превъзходен разказвач с талант да представя местния колорит от първа ръка, с изострено усещане за драматичното, с усет към диалога и с умение да води читателя из своята проза.“ - Дейли Телеграф


Повече информация
Автор Греъм Грийн
Страници 304
Корица твърда
Език български
Година 2024
Дата на получаване 21.03.2024 г.
Издателство Кръг
Преводач Иглика Василева
ID на книга 618950
ISBN 9786192650513
Категории Съвременна преводна литература
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Двайсет и един разказа
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / The Mall, бул. Цариградско шосе 115

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.