Кошница 0

Добрият живот. Уроците от най-дългото изследване на щастието в света

На склад
ISBN
9786190113430
24,90 лв.

Уроците от най-дългото изследване на щастието в света

`Животът е толкова кратък, че няма време за караници, извинения, негодувание... Има време само за обичане и то трае един миг.`
Марк Твен

Кои са съставките на щастливия и удовлетворяващ живот? На добрия живот?

Повечето младежи веднага ще отговорят: Парите. Славата. Постиженията... Само че най-дългото изследване, провеждано някога, опровергава тези предположения.

Простият, но изненадващ отговор е: отношенията. Колкото по-добри са отношенията ни с другите, толкова по-вероятно е да бъдем щастливи, доволни и здрави. Нещо повече: Харвардското изследване показва, че качеството на взаимоотношенията ни определя не само физическото и психичното ни здраве, но и продължителността на живота ни. Лошата новина е, че самотата убива. Именно тя, а не трудният живот, е най-големият ни враг. Всички трудности са преодолими, ако има с кого да ги споделим.

Безценните прозрения, събрани в тази книга, са направени въз основа на личните истории на стотиците участници в Харвардското изследване, чийто живот е бил проследен отблизо в продължение на 75 години. Извлечената от тях мъдрост е подкрепена и от редица научни проучвания, а именно: добрият живот се гради с добри отношения. Връзките във всичките им форми – приятелства, романтични или семейни връзки, отношения между колеги, спортни партньори, членове на различни групи по интереси – допринасят за по-щастлив и дълъг живот. А както показва „Добрият живот“, никога не е твърде късно да заздравим връзките, които вече сме изградили, и да създадем нови. Животът ни зависи от това.

TED лекцията на д-р Уолдингер „Какво прави живота хубав?“, базирана на Харвардското изследване, е гледана над 45 милиона пъти и е една от 10-те най-гледани TED лекции в историята.


Повече информация
Автор Робърт Уолдингер; Марк Шулц
Страници 368
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 6.12.2023 г.
Издателство Изток-Запад
Преводач Даниел Пенев
ID на книга 618304
ISBN 9786190113430
Категории Популярна и приложна психология
Книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Добрият живот. Уроците от най-дългото изследване на щастието в света
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.