Кошница

Дипломатически етюди

На склад
ISBN
9786190111740
29,90 лв.

Дипломатически етюди е книга с разкази за случки и събития от дипломатическата кариера на Бойко Коцев.

„Това не са мемоари, а поучителни моменти от най-новата ни история, за които обикновено е прието да не се пише и да не се разказва“.

Повече информация
Автор Бойко Коцев
Страници 216
Корица твърда
Език български
Година 2023
Дата на получаване 9.03.2023 г.
Издателство Изток-Запад
ID на книга 616474
ISBN 9786190111740
Категории Политика
Книги на български език
Нови книги

„По принцип избягвам да давам оценки. В случая обаче наблюденията ми за дейността на посланик Бойко Коцев през годините показват, че той винаги е проявявал обективност, дискретност и особен дипломатически усет. През дългата му кариера може да откроим два от важните постове, които е заемал като ръководител на мисиите към ЕС и Руската Федерация. Става ясно, че притежава несъмнени качества. Иска ми се да вярвам, че тази книга би била един добър учебник за следващите поколения дипломати на България, но и интересен източник на факти за историците.“ – Симеон Сакскобургготски, Министър-председател на Република България (2001–2005)

„Посланик Бойко Коцев е сред тези български дипломати, които са способни много ясно да формулират и ефективно да отстояват националния интерес. Той се справи блестящо както в първите години на членството на България в ЕС, с които съвпадна неговият мандат на постоянен представител, така и по-късно, като посланик в Москва. Винаги отлично подготвен и с висок професионализъм, той успява да изпълни със съдържание понякога деликатни отношения, като същевременно изгражда доверие и респект у своите партньори.“ – Ивайло Калфин, Заместник министър-председател и Министър на външните работи (2005–2009)

„За дипломата Бойко Коцев може да се говори много. Но аз бих искал да отбележа неговото изключително чувство за принадлежност към род и Родина. Човек с кауза и неговата кауза се казва България. Човек, който не предаде и продаде българския национален интерес, дори когато е трудно." – Румен Петков, Министър на вътрешните работи на Република България (2005–2008)

„Всички, които познават Бойко Коцев, знаят, че той е чудесен събеседник, умеещ да разговаря увлекателно и задълбочено по всякакви теми и проблеми. В случая обаче той успява да изненада всички ни с разкази за случки и събития от дипломатическата му кариера. Това не са мемоари, а поучителни моменти от най-новата ни история, за които обикновено е прието да не се пише и да не се разказва, майсторско жонглиране с горещите въглени на висшата дипломация. Разказва за преломни събития, умело повдига булото на тайнствеността и по интригуващ начин ни въвлича в хода на разговори и сблъсъци, които засягат висшите ни национални интереси. Разказите на Бойко Коцев разкриват талант и способности на дипломат от най-висок калибър. За нас остава удоволствието от интелектуалното общуване с разкази за смисъла на живота и дипломатическата професия, а за поколенията след нас остава поуката от битките, които сме водили в тежки за страната времена.“ – проф. д. ю.н. Георги Близнашки, Министър-председател на Република България (2014)

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Дипломатически етюди
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.