Кошница

Да спиш гола е зелено

На склад
ISBN
9789547712553
12,00 лв.
Книгата е забавна и остроумна. Не е нравоучителна, но кара дори и най-големия екоскептик да се замисли. Искрена, и все пак леко цинична. Има си дори и любовна история за по-романтичните души. Книгата е отпечатана върху 100 % рециклирана хартия!
Повече информация
Автор Ванеса Фаркхарсън
Страници 272
Корица мека
Език български
Година 2011
Дата на получаване 26.05.2011 г.
Издателство Кръгозор
ID на книга 63587
ISBN 9789547712553
Категории Други

Искаме ли да сме еко? Какво сме готови да направим, за да станем „зелени“? Трябва ли да се откажем от тоалетната хартия и сапуна, трябва ли от отпадъците да правим органична тор, трябва ли да напуснем града... Не е необходимо да избягаме от цивилизацията на другия край на света и да замиришем на пор, за да помогнем за спасяването на околната среда. Можем да бъдем еко и без да излизаме от нормалния си ритъм на живот! Да последваме опита на младата канадска журналистка Ванеса Фаркхарсън: „Започнах тази книга някъде между вината и честността. Реших всеки ден от следващите 365 дена да правя по едно нещо, което да помогне за спасяването на природата. Идеята ми беше в края на тази „зелена“ година да заживея възможно най-екологично. • Някои от промените се оказаха решителни (продадох колата си). • Други – странни (изключих хладилника и фризера си, въпреки че не знаех какво ще правя с храната). • Трети – нелепи (защо, по дяволите, трябваше да мия косата си с оцет и да ровя из боклука на съседите?). • Голямата част изглеждаха символични. Но те са малките стъпчици, които водят до голямата промяна (да спя гола, да се къпя на тъмно, да ям сладолед само от вафлена фунийка...). В края на моето едногодишно пътуване открих, че повечето от екопрактиките, с които експериментирах, станаха естествена част от моя живот.“ Книгата е забавна и остроумна. Не е нравоучителна, но кара дори и най-големия екоскептик да се замисли. Искрена, и все пак леко цинична. Има си дори и любовна история за по-романтичните души. Книгата е отпечатана върху 100 % рециклирана хартия!
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Да спиш гола е зелено
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.