Кошница 0

Да изцелим Детето в нас. Възстановяване след травма в детството и преоткриване на истинския ни Аз

На склад
ISBN
9786190112808
Special Price 17,10 лв. Regular Price 19,00 лв.

„Да изцелим Детето в нас“ е класика в областта на психологията, която и до днес остава актуална. Само ако излекуваме Детето в нас от страха, объркването и болката, можем да изградим истински пълноценен живот като възрастни.

Вече всички сме чували за Детето в нас, но само допреди няколко десетилетия това понятие беше неизвестно. Сравнително скоро започнахме да виждаме връзката между това как се чувстваме сега и случилото се, когато сме били малки.

Ето как започва всичко:
През 1987 г. Чарлс Уитфийлд разработва революционна концепция за Детето в нас – онази част от нас, която е истинска, изпълнена с енергия, креативна и пълноценна. Когато в детството преживеем травма, ядрото на нашето човешко съзнание – нашият истински Аз – се скрива и обикновено се заменя с егоистичен фалшив Аз. За да излекуваме раните на нашето вътрешно дете, е необходимо да преминем процес на възстановяване, който протича в подкрепяща и безопасна среда. Този процес може да включва възрастова регресия, водене на дневник, индивидуална и групова терапия. Това е пътуването на героя, по време на което изграждаме умения за споделяне, достигаме до истината и се учим от грешките и от болката си.

Най-новите изследвания на мозъка, и по-специално на въздействието на травмата върху развиващия се детски мозък, само потвърждават теориите на Уитфийлд. Авторът не само описва как нараненото в резултат от травми и загуби дете се превръща в объркан и нещастен възрастен, но проследява процеса на възстановяване. 


Повече информация
Автор Чарлс Уитфийлд
Страници 208
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 29.08.2023 г.
Издателство Изток-Запад
ID на книга 617668
ISBN 9786190112808
Категории Популярна и приложна психология
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Да изцелим Детето в нас. Възстановяване след травма в детството и преоткриване на истинския ни Аз
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.