Кошница

Дъщерите на Ханна (ново издание)

На склад
ISBN
9789547695320
19,00 лв.
За греховете на бащите Господ наказва децата до трето и четвърто поколение. За делата на майките няма библейски стих, въпреки че те вероятно имат по-голямо значение от делата на бащите. Прастари образци се предават от майки на дъщери, които раждат нови дъщери, които раждат…
Повече информация
Автор Мариан Фредриксон
Страници 384
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 29.12.2022 г.
Издателство Обсидиан
ID на книга 616083
ISBN 9789547695320
Категории Съвременна преводна литература

В края на XIX в. тринайсетгодишната Ханна ражда незаконно дете в глуха шведска провинция на границата с Норвегия. След години на унижения и срам тя се омъжва за един мелничар и животът й преминава в тежък труд и изпитания. Нейната дъщеря Юханна, родена през 1902 г., търси своята независимост в големия град, но накрая се превръща в покорна съпруга и домакиня. Внучката Анна, преуспяваща журналистка и писателка, изследва миналото на своя род, за да разбере самата себе си.

В тази модерна семейна сага Мариан Фредриксон разказва без сантименталност за сложните емоционални връзки между майки и дъщери, за любовта, брака, децата, смъртта и променящия се свят, който отваря пропаст между поколенията. Епичен и вълнуващ роман за съдбата на три жени от различни епохи на фона на историческите събития през ХХ в.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Дъщерите на Ханна (ново издание)
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.