Кошница 0

Буболечка в кревата

На склад
ISBN
9786190207382
17,00 лв.
По свой оригинален начин в „Буболечка в кревата“ Катрин Панкол обрисува типичния образ на съвременна млада жена с успешна кариера, уверена и силна в професията, но объркана и безпомощна в интимните взаимоотношения.

Роз е млада и талантлива биоложка. Нейна страст са насекомите и особено една светулка, от която се надява да добие лекарство против рак. Лео също е биолог, работи заедно с нея в Париж и Ню Йорк. Всичко сякаш върви прекрасно, само дето Роз не успява да изгради истинска здрава връзка със своя колега. Тя владее сексуалната алхимия на „буболечките“, ала ще ѝ помогне ли това да преодолее собствените си проблеми?

 

Авторката умело вниква в съзнанието и душевността на своята героиня, в травмите от детството, оставили дълбок отпечатък върху нейния емоционален свят, в сблъсъка с властната майка, за да стигне до корените на неспособността й за пълноценен любовен живот. Роз трябва да извърви дълъг път, за да осъзнае, че копнее за „живо“, а не измислено същество.

 

По свой оригинален начин Катрин Панкол обрисува типичния образ на съвременна млада жена с успешна кариера, уверена и силна в професията, но объркана и безпомощна в интимните взаимоотношения.

 

***

 

Катрин Панкол (р. 1954 г.) е завършила френска филология, преподавала е френски и латински, работила е като журналистка и е живяла е в Ню Йорк, където следва курсове по художествено писане в Колумбийския университет. Още първите два романа ѝ спечелват известност и тя и се отдава само на писане. Издала е общо 15 романа, но най-известна е трилогията, която се открива с „ Жълтите очи на крокодилите “, пожънала нечуван успех и изстреляла Панкол сред най-четените автори на нашето време. Следващите два романа с колоритни заглавия „ Бавният валс на костенурките “ и „ Катеричките от Сентръл парк са тъжни в понеделник “ затвърждават репутацията ѝ. Панкол е преведена на 25 езика, а от книгите ѝ са продадени над три милиона екземпляра.


Повече информация
Автор Катрин Панкол
Страници 320
Корица мека
Език български
Година 2021
Дата на получаване 23.02.2021 г.
Издателство Колибри
ID на книга 612039
ISBN 9786190207382
Категории Съвременна преводна литература
Книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Буболечка в кревата
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.