Кошница 0

Бразилия. Страна на бъдещето

На склад
ISBN
9786192500221
20,00 лв.
Цвайг създава един завладяващ портрет на Бразилия – от годините ѝ на незначителна колония до възхода ѝ като диаманта в короната на Португалия, от дните на робството и златната треска до динамиката на съвремието, изпълнено със смайващи контрасти.

Който истински е успял да се потопи в Бразилия, той е видял красота, достатъчна за половин живот.

Стефан Цвайг

През 1941 г., в разгара на Втората световна война, Стефан Цвайг намира убежище в Бразилия. Писателят е очарован от ослепителната ѝ природа, от нейните толерантни, дружелюбни и открити жители, които живеят в мир и хармония.

Цвайг създава един завладяващ портрет на Бразилия – от годините ѝ на незначителна колония до възхода ѝ като диаманта в короната на Португалия, от дните на робството и златната треска до динамиката на съвремието, изпълнено със смайващи контрасти. Писателят използва личните си впечатления и преживявания, за да опише тази необятна страна, в която да съзерцаваш живописната природа, е също толкова вълнуващо, колкото и да се изгубиш из улиците на Рио де Жанейро, Баия или Сао Пауло.

Елегантната проза на Стефан Цвайг и богатството на темите, които той разглежда: историята, културата, традициите, изкуството и икономиката на Бразилия, превръщат тази книга в истинска класика.


Стефан Цвайг е роден през 1881 г. във Виена в семейство на евреи. През 1934 г. емигрира в Лондон, а през 1941 г. заминава за Бразилия, където продължава да твори. Писал е поезия, проза, драми и есета. Добива световна слава с произведенията си „Шахматна новела“ и „Нетърпеливо сърце“, както и с историческите си миниатюри и биографии, сред които „Мария Антоанета“, „Мария Стюарт“ и „Магелан“. През 1942 г. се самоубива заедно със съпругата си Лоте.

Най-известната книга, писана за Бразилия.

Алберто Динеш, бразилски журналист и писател

Първото впечатление от Бразилия е нейното смайващо изобилие: всичко е неудържимо – слънцето, светлината, багрите. Тук небесната синева е по-ярка, зеленината е по-плътна и наситена, земята е плодородна и червена и никой художник не може да намери в палитрата си тонове, които да са по-жарки, ослепителни и бляскави от оперението на тукашните птици и крилете на пеперудите. Тук природата непрекъснато стига до крайности – бурята раздира небесата с ослепителните си светкавици, дъждовете се изливат като стихийни горски порои, растителността избуява наново само за няколко месеца и се превръща в истинска зелена пустош.


Повече информация
Автор Стефан Цвайг
Страници 334
Корица мека
Език български
Година 2021
Дата на получаване 3.08.2021 г.
Издателство Вакон
ID на книга 612931
ISBN 9786192500221
Категории Есета, пътеписи, публицистика
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Бразилия. Страна на бъдещето
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.