Валута
Кошница

Блицкриг. Разкази от първо лице

На склад
ISBN
9786197186697
19,00 лв.
Книгата „Блицкриг. Разкази от първо лице“ излиза за първи път на немски през 1942 година. В нея са събрани разказите и историите на офицери и обикновени войници, участвали в боевете по време на полската кампания и инвазията във Франция.
Повече информация
Автор Даниела Краева
Страници 314
Корица мека
Език български
Година 2021
Дата на получаване 30.11.2021 г.
Издателство Еделвайс
ID на книга 613599
ISBN 9786197186697
Категории Нова история
Книги на български език

Военните походи на Германия срещу Полша и Франция през 1939 и 1940 г. бележат нова епоха във военната история. Германският Блицкриг (Светкавична война) променя изцяло представите за водене на бойни действия, валидни до Първата световна война. Основна заслуга за това има използването на танковите формирования и изцяло моторизирани дивизии. Един от главните идеолози на новата военна тактика е генерал Хайнц Гудериан, който е автор на предговора към тази книга. Благодарение на неговото, и на други водещи генерали от Вермахта, иновативно и недогматично разбиране за използването на танковите части в съвременната война, Третият райх успява за кратко време да разгроми армиите на своите противници.

Книгата „Блицкриг. Разкази от първо лице“ излиза за първи път на немски през 1942 година. В нея са събрани разказите и историите на офицери и обикновени войници, участвали в боевете по време на полската кампания и инвазията във Франция. Макар че расовите и политически разбирания от този период са вплетени в някои от разказите, болшинството от тях са просто откровени истории на фронтови войници. Въпреки пропагандния ефект, който е целен с издаването на книгата, тя е ценен исторически документ, в който преките свидетели на тези събития описват как на практика се прилага новата военна доктрина – Светкавичната война.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Блицкриг. Разкази от първо лице
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.