Валута
Кошница

Бленувам те. Любовни писма на знаменити българи

Няма наличност
ISBN
9789547712201
По повод своя десети рожден ден ИК „Кръгозор” пуска още по-луксозен лимитиран колекционерски тираж на сборника „ Бленувам те”.
Повече информация
Страници 166
Корица твърда
Език 20th Century Fox
Година 2010
Дата на получаване 24.07.2013 г.
Издателство Кръгозор
ID на книга 67383
ISBN 9789547712201
Категории Биографии

По повод своя десети рожден ден ИК „Кръгозор” пуска още по-луксозен лимитиран колекционерски тираж на сборника „ Бленувам те”.

След големия успех на "Запечатано с целувка. Любовни писма на велики мъже" през 2009 г., Ви представяме нов луксозен подаръчен сборник - "Бленувам те. Любовни писма на знаменити българи". Изданието включва писма от личната кореспонденция на знакови фигури в българската история - революционери, политици, общественици, учени, писатели, военачалници, художници. Книгата представя част от най-значимите мъже и жени на България в една различна, малко позната на читателите светлина. Сред тестовете има писма и факсимилета, които принадлежат на лични архиви и не са били публикувани до сега.

„Зад всяко писмо стоят двама души и техните най-съкровени чувства. Това са изповеди, възвания, молби, молитви. Всеки от написалите ги, съобразно с темперамента и желанията си, се е опитал да се представи в най-добрата възможна светлина. А какви хора само са те! Ще прочетете мъже с красиви имена като Пейо, Димчо, Христо, Боян, Климент и Борис да изповядват чувства и надежди пред дами с царствени имена като Евгения, Султана, Смарайда, Изидора, Поликсена, Деспина и Райна. И да им отговарят. Български генерали и български банкери, български филолози и български революционери са писали писма на любимите си. От нужда да споделят нещо съкровено, да дадат и да получат обич.

Макар и смятан за свенлив, българинът винаги е знаел как да изрази себе си и да сподели с любимия човек. Тези хора са убийствено искрени. Понякога ми се струва, че в писмата им, писани преди десетилетия или преди век, има повече живот, страст и смисъл, отколкото в целогодишната програма на медиите ни от шоупрограми и риалити формати.”

Из Увода на Данаил Глишев

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Бленувам те. Любовни писма на знаменити българи
Вашият рейтинг
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.