Кошница 0

Бяла самота

На склад
ISBN
9786197300604
Special Price 18,00 лв. Regular Price 20,00 лв.

Този необикновен пътепис е книга за любови и умирания и за живота в интервалите помежду им; вълнуващ разказ за обсебените от планините, за ония от тях, които успяват да се върнат в „света на хората“, и за останалите завинаги в прегръдката на ледовете им;

Моят дълъг път към Нанга Парбат

‌Този необикновен пътепис е книга за любови и умирания и за живота в интервалите помежду им; вълнуващ разказ за обсебените от планините, за ония от тях, които успяват да се върнат в „света на хората“, и за останалите завинаги в прегръдката на ледовете им;  учебник по оцеляване – в планината, в джунглата на хорските завист и сплетни, в бездната на собствените страхове, съмнения и вини. Книга за всеки, който е имал и продължава да има мечти, за всеки, който е търсил, намирал, печелил и губил – битки и цели, приятели и кумири. Книга за самотата – бялата и черната. И за един мъж, поел предизвикателството и на двете.

„Никога не съм тръгвал с мисълта да покорявам върхове. Не съм го правил и за да се върна като герой. Искам просто да опознавам света чрез страха си, искам да мога да се почувствам силен. Но колко различна може да е самотата! Едно е да те изпълва гняв, задето си далече от някого, съвсем друго – съзнателно избраната свобода. ... За пръв път в живота си усещам самотата като сила. Не като страх. Бялата самота е сила!“ 

Райнхолд Меснер

 

Райнхолд Меснер – човек, който преодолява границите, автор, строител на високопланински обекти – е роден през 1944 г. в Южен Тирол, Италия. Започва да се катери още през 1949 г. и от 1969 г. насам е предприел повече от сто пътешествия из планините и пустините на тази земя. Многократно е бил първият, стъпил на определено място, изкачил е всичките 14 осемхилядника, прекосил е Гренландия. Изнасял е лекции из цяла Европа, САЩ, Япония, Австралия, Южна Америка, публикувал е редица статии в списанията „Щерн“/Stern, „Шпигел“/Spiegel, ГЕО/GEO, „Епока“/Epoca, „Еспресо“/Espresso, „Нешънъл Джеографик“/National Geographic и др., снима филми. Книгите му са преведени на повече от дузина езици. Една от последните му публикации е „m4 Mountains – Четвъртото измерение“ (в съавторство с Щефан Дех и Нилс Шпарвасер и издател Германският център за въздухоплаване и космически изследвания DLR), „Моят път“ също е с ново издание.

Повече информация
Автор Райнхолд Меснер
Страници 306
Корица мека
Език български
Година 2019
Дата на получаване 26.11.2019 г.
Издателство Вакон
ID на книга 609762
ISBN 9786197300604
Категории Есета, пътеписи, публицистика
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Бяла самота
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.