Език
Валута
Кошница

Билки за здраве

На склад
ISBN
9786197280753
22,00 лв.

В настоящата книга авторът е подредил и поднесъл в справочен вид всички рецепти, които е събирал в течение на много години. Рецепти и методи, които помагат на човека да се почувства в своята цялост, крепко здраве и добра кондиция.

Повече информация
Автор Йовчо Добрев-Чортов
страници 484
корица мека
Език български
година 2019
Издателство Атеа books
ID на книга 609525
ISBN 9786197280753
Категории Здраве и диети
Книги на български език

Изданието включва съвети за събиране, съхранение и сушене на билките и рецептурник за приготвянето им. В настоящата книга авторът е подредил и поднесъл в справочен вид всички рецепти, които е събирал в течение на много години. Рецепти и методи, които помагат на човека да се почувства в своята цялост, крепко здраве и добра кондиция. Черпил е опит от собствената си практика, от ценните духовни завети на Учителя Дънов, на леля Ванга, на лечителите Петър Димков и Джуна, на дядо Влайчо, на йеромонах Неофит Калчев, събирал народни лекове от уста на уста от 1872 г., и от други недотам медийно популярни хора, отдали се със страст и усърдие на билкарството. Включени са и съвети на авторитетни лекари, които са с разбирането, че постиженията на съвременната медицина съвсем не бива да изключват и да отхвърлят хилядолетната народна мъдрост за лечение и профилактика на болестите, доказала се във времето с благоприятния си терапевтичен ефект. Рецептите са около 800, подредени по азбучен ред. Изредени са болестите и съответните билки, с които се лекуват. Съдържа подробна информация за 184 вида билки, използвани в Рецептурника, заедно с латинските им наименования. Описани са начините на приготвяне и употреба на различните видове извлеци, както и специфични процедури. И не на последно място как се събират, съхраняват и приготвят лечебните треви, както и най-удачното време за тяхното бране.
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Билки за здраве
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.