Кошница 0

Баркод

На склад
ISBN
9789548689281
5,00 лв.
С "Баркод" Кристина тот предизвиква истински фурор в родината си. Книгата е преведена на испански, немски, фински, сръбски, чешки и други езици.
Кристина Тот /р. Будапеща, 1967/ пише поезия и проза, превежда съвременна френска поезия.

Първият сборник с разкази на Кристина Тот "Баркод" включва петнадесет истории, повечето от които се случват в Унгария, а две - в чужбина. Разказвачът винаги е момиче, девойка или зряла жена, оже би всеки път различна, може би една и съща. Разказва се за отношенията в семейството, за детството, училището, любовта, децата, изневярата. Всеки от разказите има подзаглавие, което съдържа думата "линия" - гранична линия, линия на живота, разломна линия... Съвкупно линиите от различните разкази изграждат кода на живота, който всеки от нас се опитва да разгадае от раждането до смъртта си. Баркодът пък е отличителният знак на вещите, идващи от Запада, символизира един друг свят, недостъпен за унгарците през 70-те и 80-те години на ХХ век. Авторката сътворява едновременно трагичен и комичен наративен свят на фона на късната Кадарова епоха и времето след политическите промени.

С "Баркод" Кристина тот предизвиква истински фурор в родината си. Книгата е преведена на испански, немски, фински, сръбски, чешки и други езици.

Повече информация
Автор Кристина Тот
Страници 192
Корица мека
Език български
Година 2012
Дата на получаване 29.11.2012 г.
Издателство Ерго
ID на книга 66356
ISBN 9789548689281
Категории Други
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Баркод
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.