Кошница 0

Българските ханове и царе: От хан Кубрат до цар Борис III

На склад
ISBN
9786191683574
25,00 лв.

"Определена като историко-хронологичен справочник, книгата Българските ханове и царе от хан Кубрат до пар Борис III представлява научно-популярна просопографска енциклопедия за Българското средновековие и увлекателен разказ за историята на България, посредством биографиите на нейните владетели - от хан Кубрат до цар Борис III."

"B ръцете на любознателния, но и все по-взискателен читател е поредното издание на книга, която без преувеличение може да бъде наречена модерна историческа класика. Нейни автори са проф. Йордан Андреев и проф. Андрей Пантев от фалангата на легендарните университетски преподаватели по история, съответно във ВТУ Св. св. Кирил и Методий в СУ Св. Климент Охридски. Двамата учени са ярки личности със солиден обществен авторитет, при това водещи имена на българската историческа наука.

...

Книгата е полезно пособие не само за специалисти, но и за студенти, учители, ученици, музейни работници, любители на историята. За този широк читателски кръг са поднесени не само известни исторически факти, но и подробности, за които обикновено се знае малко, свързани с водещата фигура на българския владетел от Средновековието до новото време,

Българските ханове и царе на проф. Йордан Андреев и проф. Андрей Пантев е книга, която със сигурност ще продължава да бъде търсена, четена и препрочитана от хиляди, и хиляди българки и българи - както се казва, класиката е модерна... Ще се уверите сами в тази шеговита, но и вярна максима, уважаеми читатели!" –Проф. Пламен Павлов


Повече информация
Автор Йордан Андреев, Андрей Пантев
Страници 347
Корица твърда
Език български
Година 2024
Дата на получаване 10.04.2024 г.
Издателство Абагар
ID на книга 619053
ISBN 9786191683574
Категории Средновековна история
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Българските ханове и царе: От хан Кубрат до цар Борис III
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / Офис

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.