Кошница 0

Български хроники, том 4 (ново издание)

На склад
ISBN
9786191866823
19,99 лв.
История на българския народ от 1943 г. до 2007 г. Второ издание на поредицата на Стефан Цанев „Български хроники“. Историята продължава...

Голямото престъпление на комунизма не бяха само репресиите и убийствата – най-страшното престъпление на комунизма бяха масовите духовни убийства, бе това, че превърна целия наш народ в народ от страхливци, лицемери и двуличници, защото всички виждаха истината, помежду си шушукаха и псуваха, а по площадите викаха „ура“ и гласуваха единодушно „за” каквото им кажат.

Смъртта е кратка, физическите болки отминават и се забравят, мили читателю - душевното осакатяване е с дълги последици: ние още не можем да се освободим от страха, от лицемерието и от двуличието си.

Дано не заразим с това и своите потомци...
Стефан Цанев

Баш историците мислят човешкия живот преди всичко във факти. Стефан Цанев го превръща и в състояния и рефлексии. Целта е тези, които идват след нас, да не бъдат отегчени, уморени, дори мисловно умъртвени от Историята. Авторът на Хрониките демонстрира потенциалната естественост на случилото се. Неговите исторически страници са като трохите на Хензел и Гретел – подобно на тяхното завръщане, нашата историческа вгледаност винаги ще си остава по-скоро възможност, а не даденост.

 

В този ред на мисли подходящ анонс към историческите хроники на Стефан Цанев е:

 

Уважаеми дами и господа,

Историята продължава.


Повече информация
Автор Стефан Цанев
Страници 464
Корица мека
Език български
Година 2021
Дата на получаване 19.11.2021 г.
Издателство Жанет-45
ID на книга 613543
ISBN 9786191866823
Категории Нова история
Книги на български език
Честит 3 март!
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Български хроники, том 4 (ново издание)
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.