Кошница 0

Атлас на света. Съвременната цивилизация

На склад
ISBN
9786191951116
24,90 лв.
Повече от 50 лесни за тълкуване пълноцветни карти. Над 2000 илюстрации. Невероятни карти на повърхността, структурата на планетата, мястото й в Слънчевата система, човечеството, околната среда и много, много други.

ПОСЕТЕТЕ ВСЯКО КЪТЧЕ НА ГЛОБУСА 
ОПОЗНАЙТЕ ЗЕМЯТА В НАЙ-ДРЕБНИ ДЕТАЙЛИ

 

Повече от 50 лесни за тълкуване пълноцветни карти

Над 2000 илюстрации

Невероятни карти на повърхността, структурата на планетата, мястото й в Слънчевата система, човечеството, околната среда и много, много други.

Актуални факти и статистики за всяка държава на света

Световни рекорди и любопитни факти

Идеален за училище и дома

 

Отмина средата на второто десетилетие на XXI век и вече спокойно можем да кажем, че сме свидетели на някои от основните тенденции, които го характеризират. Налице са няколко ключови феномена, например глобализацията, комуникационният бум, бързият икономически възход на някои развиващи се икономики. Страни като Китай и Индия застрашават лидерските позиции на текущите водачи Северна Америка и Европа, като към средата на века може би ще ги изпреварят, а към края му изцяло ще преначертаят картата на света. Ръстът и спадът на населението са ключов фактор за миграция на човешките маси от по-бедните към по-богатите региони, в търсене на по-добри условия на живот. Туризмът разширява светогледа на все повече и повече хора, обогатява общата им култура и опит. Традиционните ценности на народите са застрашени от глобализацията и трескавия начин на живот на съвременната цивилизация. Околната среда понася ударите на набъбващото население, замърсяването и отсъствието на адекватни планове за контрол и устойчиво развитие.


Повече информация
Страници 128
Корица твърда
Език български
Година 2016
Дата на получаване 15.11.2016 г.
Издателство Книгомания
Преводач Камен Велчев
ID на книга 83613
ISBN 9786191951116
Категории Книгомания Детски енциклопедии
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Атлас на света. Съвременната цивилизация
Вашият рейтинг
  • София / Orange / Paradise Center, бул. Черни връх 100
  • София / Orange / Бизнес парк, жк Младост 4, Бизнес парк
  • Пловдив / Orange / Mall Markovo tepe, бул. Руски 54

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.