Кошница 0

Археология. Старогръцкото изкуство

На склад
ISBN
9786190111528
19,90 лв.

"Лекциите на професор Богдан Филов ни даряват възможността да пристъпим в лабораторията на един от най-мощните археолози през ХХ век в световен мащаб, съграждали тази наука и в България. През десетилетията, отминали след представянето им, се е умножил, усъвършенствал и усложнил изследователският апарат, разширил се е кръгът на обектите, неимоверно е нараснало числото на интерпретативната литература. Навярно тъкмо това удължава фокусното разстояние на наблюдението върху методите, критериите и ходовете на мисълта, присъщи на един от първомайсторите на археологията, приложени тук и към широк дял от изкуствознанието. С това цикълът лекции на Богдан Филов проявява себе си и като ценен паметник на българската академична култура, и като действащ изследователски инструмент." –проф. дфн Георги Каприев

Богдан Димитров Филов е виден български археолог, историк на изкуството и политик. Той е учен с важни приноси в археологията и историята на античното и средновековно българско изкуство.


Повече информация
Автор Богдан Филов
Страници 280
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 19.04.2024 г.
Издателство Изток-Запад
ID на книга 619164
ISBN 9786190111528
Категории Древна история
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Археология. Старогръцкото изкуство
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / The Mall, бул. Цариградско шосе 115

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.