Език
Валута
Кошница

Антихрист

На склад
ISBN
9786191642021
14,00 лв.
Ти си богът, когото търсиш. Не си ли разбрал, че няма закон вън от твоята воля да те предпази от злото в тебе освен закона, който ти сам ще си наложиш? В тебе е светецът и убиецът, горният и долният свят. Кого ще предпочетеш?
Повече информация
Автор Емилиян Станев
страници 208
корица мека
Език 20th Century Fox
година 2016
Издателство Enthusiast
ID на книга 602728
ISBN 9786191642021
Категории Други

„Ти си богът, когото търсиш. Не си ли разбрал, че няма закон вън от твоята воля да те предпази от злото в тебе освен закона, който ти сам ще си наложиш? В тебе е светецът и убиецът, горният и долният свят. Кого ще предпочетеш? Само в този избор ти си свободен! А който се натовари със сладострастното бреме на дълг и закон, не търси вече свобода. Тя се е освободила от себе си — никой не иска нещо, което не му е нужно!… Седни на твой престол, увенчай се със своя слава!… Алилуя, вярвай и слави само твоя бог без име и без черква. Забрави ли, че той ти донасяше най-чистите радости, когато ти не беше станал Искариот, и ти откриваше сладките тайни? Ти го смяташе общ за всички, но той е само твой, понеже всеки го вижда според себеустроението си… Нали заради него напусна родители и покри лицето си с черния параман? И за кого, ако не за него, съчинителства да възпееш творенията му? Той е във всички времена, макар да носи имена на много богове…“

***

Емилиян Станев пише анималистични разкази, социална и нравствено-философска проза, исторически романи и повести. През 1948 г. излиза едно от най-известните му произведения – повестта „Крадецът на праскови“. След 1950 г. в продължение на 14 години работи върху своя роман „Иван Кондарев“, в който са описани събитията, свързани със Септемврийското въстание от 1923 г. Автор е също на книги за деца и юноши.

Произведенията му са с философски насочена тематика. В творби като „Легенда за Сибин, преславския княз“ (1968), „Тихик и Назарий“(1985), „Антихрист“ (1970), „Търновската царица“ (1974) и др. отразяват задълбочените познания по история на Е. Станев. Носител е на Националната награда „Йордан Йовков“ за 1975 г.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Антихрист
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.