Валута
Кошница

Aнна и Говорещия с лястовици

На склад
ISBN
9789547713680
15,00 лв.
Това е притча за трудните житейски уроци, но и за невероятните чудни възможности, които винаги се разкриват пред нас.
Повече информация
Автор Гавриел Савит
Страници 252
Корица мека
Език български
Година 2016
Дата на получаване 12.12.2016 г.
Издателство Кръгозор
Преводач Антоанета Дончева-Стаматова
ID на книга 604088
ISBN 9789547713680
Категории Други

Краков, 1939 г.

Анна Лания е само на седем години, когато немците отвеждат баща й и тя остава сама. Объркана и изплашена, Анна среща на улицата мистериозен мъж – странен, върлинест човек, който „на едното си рамо носи мъдростта, а на другото – опасността“. Когато той призовава върху ръката си красива пъстропера лястовица, за да спре сълзите й, Анна остава като омагьосана. И го последва в неизвестното.

Следващите няколко години те пътуват заедно близо до фронтовата линия, като се крият. Това все повече сближава момиченцето и Говорещия с лястовици.

Въпреки ужасяващата действителност, която ги заобикаля, възрастният мъж по един очарователно приказен начин помага на Анна да израсне и да избере пътя, по който да върви, като задава въпроси, защото те са „много по-ценни от отговорите, пък и много по-рядко могат да избухнат в лицето ти! Ако продължиш да задаваш въпроси, няма начин да се отклониш от правия път.“

Учи я, че „знанието е хубаво нещо и много важно, защото нещата, които знаем, се превръщат в наши оръдия на действие, а в този свят без наличието на добри оръдия е много трудно да оцелееш...“

И най-важното, че „човешките същества са най-голямата надежда за оцеляване в свят с други човешки същества.“

„Анна и Говорещия с лястовици“ е роман алегория, в който се срещат приказката и магическият реализъм. Това е притча за трудните житейски уроци, но и за невероятните чудни възможности, които винаги се разкриват пред нас.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Aнна и Говорещия с лястовици
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.