Валута
Кошница

Алхимията: символика и психология

Няма наличност
ISBN
9789548311960
"Тайното изкуство на алхимията лежи в основата на трансформацията на личността... Всеки, ангажиран със собственото си развитие, е един алхимик и тази книга е преди всичко практическо ръководство за това, което става в лабораторията на несъзнаваното. Горещо я препоръчвам." Д-р К. Конуей Смит
Повече информация
Автор Мари-Луиз фон Франц
Страници 306
Корица мека
Език български
Година 2018
Дата на получаване 12.10.2022 г.
Издателство Леге Артис
ID на книга 615489
ISBN 9789548311960
Категории Психология

Геният на К. Г. Юнг разкри в "светата техника" на алхимията паралел с психологическия процес на индивидуация. Тази книга на Мари-Луиз фон Франц, дългогодишната приятелка и сътрудничка на Юнг е замислена като въведение към по-задълбочените проучвания на Юнг. Богато илюстрирана, книгата се превръща в ясно и практическо разкритие на онова, което наистина са търсили алхимиците - емоционалния баланс и цялостност.

Мари-Луиз фон Франц още веднъж показва забележителния си талант за превеждане на езотеричен символен материал на езика на ежедневното преживяване. Образите и мотивите на алхимиците са били от архетипово естество и затова постоянно се явяват в съвременните сънища и рисунки. Това е една много важна книга, неоценима за разбиране на сънищата и необходима за всеки, който се интересува от връзката и отношенията между половете.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Алхимията: символика и психология
Вашият рейтинг
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.