Кошница 0

Академия за еднорози - София и Дъга

На склад
ISBN
9789542845393
11,90 лв.

„София и Дъга“ е първата книга от детската поредица на Джули Сайкс „Академия за еднорози“. Във всяка отделна история писателката разказва за приключенията на едно от децата в училището по вълшебства и за неговия еднорог, който трябва да открие магическата си сила.

Когато най-добрият ти приятел е еднорог, вълшебните приключения са гарантирани. Представете си училище, където можеш да се грижиш за свой собствен еднорог – магическо създание, което може да говори и да прави чудеса. Така е в Академията за еднорози на красивия Остров на еднорозите.

Десетгодишната София изгаря от нетърпение за своя първи учебен ден. Училището, където ще прекара една година, не е обикновено. Там учат както деца, така и еднорози – митични създания, които могат да говорят и да правят вълшебства. Всеки ученик в Академията за еднорози има за задача да помогне на своя еднорог да намери магическата си сила. Ако успее, детето и еднорогът ще бъдат свързани завинаги.

Но докато се запознава с нови приятели и свиква с всички чудеса на новото си училище, София разбира, че нещо не е наред. Академията и целият Остров на еднорозите са опасност. Нещо странно се случва със Сияйното езеро, от което вълшебните създания черпят своите сили.

София и нейният великолепен еднорог Дъга знаят, че могат да оправят нещата. Но ще трябва да са много смели и съобразителни, за да решат загадката, така че учебната година да не се провали.

* * *

Поредицата „Академия за еднорози“ вдъхнови създаването на едноименния анимационен сериал на Netflix, който стартира през ноември 2023 г. и в първата си седмица достигна номер 1 сред детските сериали в 14 страни, сред които САЩ, Канада, Франция, Великобритания и Германия.


Повече информация
Автор Джули Сайкс
Страници 112
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 4.12.2023 г.
Издателство Сиела
Преводач Росица Тодорова
ID на книга 618288
ISBN 9789542845393
Категории Преводна детска литература
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Академия за еднорози - София и Дъга
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
  • София / Книгомания / The Mall, бул. Цариградско шосе 115

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.