Език
Валута
Кошница

Административен процес (с изменения в АПК от 2019 и 2020 г. и проекта за изменения в ЗАНН от 2020 г.)

Няма наличност
ISBN
9789542832997
29,00 лв.
Административен процес (с изменения в АПК от 2019 и 2020 г. и проекта за изменения в ЗАНН от 2020 г.) Всеки учебник съдържа уникален код за достъп за един компютър до електронен вариант на пълния текст.
Повече информация
Автор Иван Тодоров, Кино Лазаров
страници 736
корица твърда
Език Български
година 2020
Издателство Сиела
ID на книга 611873
ISBN 9789542832997
Категории Книги на български език
Право

Всеки учебник съдържа уникален код за достъп за един компютър до електронен вариант на пълния текст.

Електронният текст дава възможност при кликване върху съответните нормативни актове и съдебни решения да се отваря пълното им съдържание.

ПРЕДГОВОР

Учебникът отразява действащото законодателство към края на септември 2020 г. Обхванати са многобройните промени в АПК през 2018 г. и тези от 2019 и 2020 г. Съобразени са новите положения в редица закони, вкл. в Закона за нормативните актове, Закона за отговорността на държавата и общините за вреди, Закона за административните нарушения и наказания, Закона за движение по пътищата, Закона за управление на средствата от европейските структурни и инвестиционни фондове и мн. др.Наред с важни теоретични въпроси са разгледани и множество интересни за практиката проблеми. Основната идея на учебника е да подготви бъдещите юристи за тяхната практическа дейност в областта на правото. Използвана е и е разгледана критично актуална съдебна практика, в т.ч. тълкувателни решения и актове на Върховния административен съд от периода 2018 – 2020 г. Включени са нови решения на Конституционния съд, Съда на Европейския съюз и Европейския съд за защита на правата на човека в Страсбург.

Разгледани са и въпросите за административните актове, издавани при условията на извънредно положение и при епидемии. В учебника е отделено специално внимание на съотношението между националния административен процес и европейския административен процес.Подробностите в дадена материя са дадени в по-малък шрифт, за удобство на студентите, които така ще могат евентуално да ги пропуснат и да се съсредоточат върху по-основните понятия и проблеми, докато за професионалистите проблемите, дадени в дребен шрифт, определено може да са им полезни в практиката.Съществено преимущество на учебника е наличието на уникален код, който позволява достъп до пълния текст в електронен вариант. Това дава възможност за удобно търсене и бърза работа. Съдебните решения и нормативните актове са маркирани и при кликване върху тях се открива пълното им съдържание. А това е от изключително значение за бързо боравене с материята, за пълнота на заключенията и илюстриране на теоретичните постановки с практически решения. Понятията и тезите се възприемат най-пълно и лесно, когато са онагледени с примери от практиката.Нашето убеждение е, че учебникът ще бъде определено полезен за студентите по право, а също и за практикуващите юристи.

Проф. д-р Кино Лазаров
Проф. д-р Иван Т. Тодоров

Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.