Език
Валута
Кошница

Абатството Нортангър. (Джейн Остин), “Мърлин Пъб

Няма наличност
ISBN
9789543190027
14,00 лв.
Изящен калейдоскоп, който отразява всички страни от живота на английската аристокрация през XX век.
Повече информация
Автор Джейн Остин
страници 336
Език 20th Century Fox
година 2008
Издателство Мърлин Пъбликейшън
ID на книга 59394
ISBN 9789543190027
Категории Световна класика

Младата Катрин Морланд очаква с нетърпение и любопитство появата си в обществото. Богатото й въображение рисува картини на бляскави балове, сензационни срещи и невероятни приключения. Действителността се оказва малко по-различна от очакванията й и Катрин неусетно се променя и помъдрява и постепенно започва да разпознава и цени истинското приятелство и искрената любов.

В романа Абатството Нортангър най-ярко проличава блестящият стил и изтънченото чувство за хумор на Джейн Остин. Тя изящно пародира разпространените и популярни по онова време сензационни романи и по този начин осмива лекомислието и превзетостта на своето време. Макар че самата Джейн Остин скромно описва работата си като "малко парченце слонова кост, не по-голямо от няколко сантиметра, което обработвам с толкова нежна четка, че въпреки огромните ми усилия, резултатът е почти незабележим", в книгата й, като в изящен калейдоскоп, се отразяват всички страни от живота на английската аристокрация през XX век.

Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.