Език
Валута
Кошница

50-те загадъчни места в България

На склад
ISBN
9789543986804
12,00 лв.
Тайните на едни от най-мистичните и красиви кътчета на България, събрани в луксозно издание Тази книга ще ви заведе из мистичните места на България, някои познати, но криещи тайните си до днес, други скрити от погледа на туристите и популярните маршрути. Тръгнете из Родопите, Странджа, Рила, Средна гора, из малки селца и забравени махали. Дяволският мост на река Арда, Каменната гора „Побитите камъни“, Белоградчишките скали, „Очите на Бога“, Крушунски водопади, Кътинските пирамиди, село Златолист, Рупите, Белинташ, Татул и още легендарни и загадъчни обекти. Разбира се, те са много повече от петдесет, и се надяваме да опознаете и другата страна от красотата на България.
Повече информация
страници 192
корица твърда
Език Български
година 2021
Издателство Труд
ID на книга 612856
ISBN 9789543986804
Категории Пътеводители
Книги на български език

България е била земя на древни племена, макар че най-ранните свидетелства за човешко присъствие по земите на днешната ни родина датират от преди 200 – 100 хиляди години, или епохата на палеолита. Сред най-ранните човешки следи по днешните български земи са откритите в пещерата Козарника неандерталски останки на около 150 хиляди години.

Всички тези народи са оставили по нещо забележително след себе си – изкуство, обичаи, религия и вярвания, паметници и легенди за тях. Във всяко кътче на България има място, за което се разказват мистични легенди, за което се вярва, че цери болежки, или което всява страх и носи странни поверия.

Именно с тези свети места е свързана тази книга.

  • София / Книгомания / Офис
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.