Кошница 0

1001 чудеса от света. Мексико

На склад
ISBN
9786197736908
20,00 лв.

Серията пътеписи „1001 чудеса от света“ представя пътешествия в търсене на прелестите на света. В ред книги се описват и показват в снимки пейзажи, портрети, ситуации, културни и природни феномени от страни на Изток и на Запад, на Север и на Юг.

 

"Започнахме с Япония, Китай и Пакистан (Японски дневник, Ерове, 2023). Продължаваме с Мексико и с Тайланд (с Малайзия и Сингапур). Следват: Египет, Кения, Гърция, Западна Европа… Пътешествията са пътища към чудесата, щедро разпръснати по нашата планета, а някои хора пътуват и отвъд нея. Аз съм пътник и скитам по света в търсене на чудесата – онези прелести, които ни оставят без дъх и остават в паметта за цял живот. Пътувам от 1976 – близо половин век.

Започнах като студент, после като алпинист, търсещ далечни върхове и стени. Границите се отвориха и тръгнах по света в търсене на тези прелести. Публиката е запозната с мои пътеписи: двете книги за Япония, пътеписи в списанията Съвременник, ГЕО, National Geographic, Моето пътуване, Вокруг света, The Explorer, в сайтове за пътеписи. Бил съм в

50 страни за кратко и задълго.

Замисълът на пътешествието в Мексико включваше почивката на лазурен бряг и историята на Мексико преди Конкистата. Мексико е огромна територия на топли хора, на слънце, джунгли и лазурни брегове. Мексико е земя на древните ацтеки и на маите – загадъчни народи, които създават група култури и цивилизации в Мезоамерика. Държавите им са мъртви или завладени, разрушени и претопени в европейската цивилизация след откриването на Америка от Христофор Колумб и испанската Конкиста." –Сергей Герджиков

 


Повече информация
Автор Сергей Герджиков
Страници 184
Корица мека
Език български
Година 2024
Дата на получаване 29.04.2024 г.
Издателство Ерове
ID на книга 619218
Поредица 1001 чудеса от света
ISBN 9786197736908
Категории Есета, пътеписи, публицистика
Книги на български език
Нови книги
Нови заглавия тази седмица
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:1001 чудеса от света. Мексико
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.