Език
Валута
Кошница

100 съществени неща, за които не сте подозирали, че не знаете за математиката и изкуството

Няма наличност
ISBN
9789546559708
19,99 лв.
На пръв поглед световете на математиката и изкуството могат да не ви се сторят добри съседи. Но както посочва математикът Джон Д. Бароу, те имат силен и естествен афинитет – в крайна сметка математиката изучава всички закономерности, а светът на изкуството е богат на закономерности.
Повече информация
Автор Джон Бароу
Страници 336
Корица мека
Език Български
Година 2020
Дата на получаване 6.01.2020 г.
Издателство Бард
Преводач Иван Златарски
ID на книга 609975
ISBN 9789546559708
Категории Научнопопулярни издания
Книги на български език

Един от най-добрите популяризатори на науката във вселената! Ню Йорк Джърнъл ъф Букс На пръв поглед световете на математиката и изкуството могат да не ви се сторят добри съседи. Но както посочва математикът Джон Д. Бароу, те имат силен и естествен афинитет – в крайна сметка математиката изучава всички закономерности, а светът на изкуството е богат на закономерности. Бароу ни превежда през 100 интригуващи и често причудливи пресечни точки на математиката и много видове изкуство, като се започне от златното сечение на мондриановите правоъгълници, през любопитната фрактална природа на причудливите рисунки на Полък или въздушните скокове на балерините, и се стигне до следващото поколение маймуни машинописци, захванали се да пресъздадат Шекспир. За тези от нас, които стоим по-здраво стъпили на земята, Бароу използва прости уравнения, за да ни покаже колко пазачи са необходими за една галерия на изкуствата или къде да застанем, за да се насладим най-добре на скулптурите. От музика и драма до литература и визуални изкуства, остроумните и достъпни наблюдения на Бароу гарантирано ще разпалят въображението на любителите както на математиката, така и на изкуствата. Подходът на Бароу отваря цял нов свят за математически анализ... Както има математика в изкуството, така има и изкуство в математиката. Матю Хъдсън, Уошингтън Поуст
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.