Загадки в Страната на чудесата. (Луис Карол, Ричард Улфрик Галънд) “Книгомания“

Загадки в Страната на чудесата. (Луис Карол, Ричард Улфрик Галънд) “Книгомания“

страници: 256
корица: твърда
език: български
година: 2016
издателство: Книгомания
Код на книгата: 83566
ISBN: 9786191950546

Напишете коментар

Наличност: В наличност

Цена: 19,90 лв.
 

Вижте откъде да купите


Описание

Чарлз Латуидж Доджсън – известен повече като Луис Карол – е преподавал математика в Оксфордския колеж „Крайст Чърч”. Освен това измислял хитроумни загадки и сътворявал фантастични романи и стихове, като най-известните сред тях – „Приключенията на Алиса в Страната на чудесата” и „През огледалото (у нас издадена като „Алиса в Огледалния свят”) –посветена на Алиса Плезанс Лидъл, малката дъщеря на декана на Университета. Макар че са излезли изпод перото на Карол през шестдесетте години на XIX век и съдържат множество архаични днес позовавания и шеги, разбираеми само за посветените, тяхната ярка образност и нонсенсова поетичност са все тъй привлекателни и до ден-днешен.

Настоящият сборник гатанки и главоблъсканици е тематично обвързан с героите и събитията от тези две книги; в добавка той включва и някои загадки, сътворени от самия Карол.

Тръгни на пътешествие през заешката дупка в един прекрасен свят на гатанки и загадки. В този приказен сборник ще откриеш множество предизвикателни главоблъсканици.  Някои ще са ти познати, а други – страшно занимателни, трети пък дори… изумително забавни.

***

- Е, реши ли вече гатанката? - попита Шапкаря, като пак се обърна към Алиса.

- Не. Предавам се – отвърна Алиса. – Какъв е отговорът?

- Представа си нямам - каза Шапкаря.

Категория

Фитнес за ума

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.