Кошница

Тамплиерите

На склад
ISBN
9786197055733
19,90 лв.
Тамплиерите безспорно са най-прочутият, най-влиятелният и загадъчен религиозен орден от Средновековието. Увлекателната книга на Дан Джоунс е не само за Ордена на Храма, но и мощния им отзив в днешно време.
Повече информация
Автор Дан Джоунс
Страници 488
Корица мека
Език български
Година 2021
Дата на получаване 29.01.2021 г.
Издателство Лабиринт
ID на книга 611915
ISBN 9786197055733
Категории Хуманитаристика
Книги на български език
Нови книги

Тамплиерите са един от многото религиозни ордени, появили се през Средновековието в Европа и Изтока, но безспорно са най-прочутият, най-влиятелният и загадъчен сред тях. След скромното начало те бързо се превръщат в най-могъщата организация от онова време и стават полулегендарни герои. Унищожаването на ордена в началото на XIV век разтърсва християнския свят. Краят на тамплиерите идва толкова внезапно и е толкова жесток, че поражда нови легенди за тях. И днес, седем века след разгрома им, те не са забравени, интересът към тях не угасва и мнозина дори им подражават.

Кои всъщност са рицарите от Ордена на Храма? Дан Джоунс, най-яркият представител на новото поколение британски историци,  е убеден, че много неща в историята на тамплиерите намират мощен отзвук и в днешно време. Увлекателната му книга е не само за рицарите от Ордена на Храма, но и за несекващата война в Палестина, Сирия и Египет, за международна организация, по-могъща от някои правителства, за връзката между финанси и геополитика, за силата на пропагандата и митотворчеството, за жестокостта, коварството и предателството.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Тамплиерите
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.