Тънкото изкуство да не ти пука. (Марк Менсън) “Хермес“

Тънкото изкуство да не ти пука. (Марк Менсън) “Хермес“

страници: 224
корица: мека
език: български
година: 2017
издателство: ХЕРМЕС
преводач: Огнян Алтънчев
Код на книгата: 606235
ISBN: 9789542617303

Напишете коментар

Наличност: В наличност

Цена:

Regular Price: 14,95 лв.

Специална цена 12,70 лв.

 

Вижте откъде да купите


Описание

Повечето хора мечтаят за безоблачно щастие, вечна любов, привлекателна външност, вдъхновяваща и високоплатена работа... Накратко – живот, за който останалите да им завиждат. Социалните мрежи и консуматорската ни култура постоянно подхранват този фалшив идеал за щастие. Гарантираните начини да го постигнем обаче все повече заприличват на сапунен мехур, който авторът на тази книга спуква, като заявява смело: „Целият този сладникав позитивизъм и радостни врели-некипели за самопомощ наблягат най-вече на това, което ви липсва. Ключът към добрия живот е да не ви пука за това да трупате още и още, а да ви пука само за истинските и важните неща“.

Преди да осъзнаем това обаче, трябва да осмислим голяма част от неприятните истини и да имаме реалистични очаквания. Марк Менсън развенчава редица установени „житейски правила“ и прави доста шокиращи заявления, докато ни въвежда в тънкостите на изкуството да не ни пука.

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.