Кошница

Светлините на войната

Няма наличност
ISBN
9789544121198
Special Price Regular Price
Натаниъл и Рейчъл са брат и сестра и живеят на улица "Рувини Гардънс" в Лондон. Той е на 14, а тя почти на 16, но ще им се наложи да преживеят доста по-възрастни неща...
Повече информация
Автор Майкъл Ондатджи
Страници 288
Корица мека
Език български
Година 2021
Дата на получаване 29.06.2021 г.
Издателство Лъчезар Минчев
ID на книга 612785
ISBN 9789544121198
Категории Съвременна преводна литература
Книги на български език
Нови книги

Натаниъл и Рейчъл са брат и сестра и живеят на улица "Рувини Гардънс" в Лондон. Той е на 14, а тя почти на 16, но ще им се наложи да преживеят доста по-възрастни неща.

През 1945 г., непосредствено след края на войната, родителите им ги събират след закуска в градината на къщата и им съобщават, че трябва да заминат за една година в Сингапур, където баща им е повишен в ръководител на клона на компанията "Юнилевър" в Азия, а за Натаниъл и Рейчъл ще се грижат много добре. Ще имат и настойник - едър, скромен мъж с плахи движения, заради които двамата младежи му дали прякора Пеперудата. Отскоро живеел на третия етаж и родителите им говорели за него като за техен колега. Рейчъл се усъмнила, че е престъпник.

Родителите заминават, а децата остават и се нагаждат към новото положение, и животът продължава да тече. Пеперудата не говори много. Рейчъл открива големия куфар, с който майка им е заминала, в мазето на къщата, под едно покривало, и го показва на Натаниъл. Сякаш куфарът сам се е завърнал от далечното пътуване. Значи майка им въобще не е в никакъв Сингапур! Къде е тогава? И въобще какво работят техните родители?

Следва 100% Отдатджи - криминални и разузнавателни нишки, разходки напред и назад във времето, събития, чувства, усещания и много романтика. И друг път сме го казвали - Майкъл Ондатджи пише поезия в проза и е носител на наградите "Букър" и "Златен Ман Букър" за "Английският пациент".

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Светлините на войната
Вашият рейтинг
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.