Страхосказания. Зловещи истории от мрачни автори. (съст. Стивън Джоунс) “Artline“

Още снимки

Страхосказания. Зловещи истории от мрачни автори. (съст. Стивън Джоунс) “Artline“

страници: 496
корица: твърда
език: български
година: 2015
издателство: Artline
Код на книгата: 601453
ISBN: 9786191930289

Напишете коментар

Наличност: В наличност

Цена: 24,00 лв.
 

Вижте откъде да купите


Описание

През 1884 г. в Англия за първи път излиза преводът на Маргарет Хънт на Kinder- und Hausmärchen на братя Грим под името Grimm’s Household Tales („Битовите приказки на братя Грим“) – и оттогава тези истории са вдъхновили множество писатели, художници, поети, песнописци, драматурзи и филмови продуценти из целия свят.

В наши дни, следвайки великолепната традиция на братята Якоб и Вилхелм, някои от най-добрите автори на фентъзи и ужаси създават свои собствени, чисто нови приказки – но с несъмнено по-мрачна атмосфера.

Страхосказания е фантастична комбинация от омагьосващи интерпретации на класически истории като „Пепеляшка“, „Рапунцел“, „Хензел и Гретел“ и „Румпелщилцхен“ и мрачни разкази, вдъхновени от други детски класики, редуващи се с извечните приказки, събрани за първи път от братята Грим.

Тези съвременни произведения на ужаса, творби на Нийл Геймън, Гарт Никс, Рамзи Кембъл, Джоан Харис, Маркус Хайц, Йон Айвиде Линдквист, Анджела Слатър, Майкъл Маршал Смит и много други, са илюстрирани от спечелилия Оскар художник Алан Лий, автор и на великолепната илюстрация на корицата.

Но ви предупреждаваме: този страхотен том със страховити приказки определено не е подходящ за деца!

***

Стивън Джоунс живее в Лондон. Носител е на разнообразни награди, сред които три „World Fantasy Awards“, четири „Horror Writers’ Association Bram Stoker Awards“ и три на Международната гилдия на ужаса. Многократно е получавал Британската награда за фентъзи и е бил номиниран за награди „Хюго“. Той е бивш телевизионен режисьор и продуцент и филмов консултант (работил е по първите три части на „Хелрейзър“, „Нощна порода“, „За част от секундата“ и т.н.). Редактор е на повече от 120 книги. Бил е почетен гост на множество изложения за жанрова литература. Чете лекции в университет UCLA в Калифорния, университет „Кингстън“ в Лондон и университет „Сейнт Мери“. За повече информация може да посетите сайта му www.stephenjoneseditor.com

Алън Лий завърша в „Ealing School of Art“ и става професионален художник. Илюстратор е на десетки книги. Заедно с Брайън Фрауд той прави новаторските илюстрации на изданието на „Faeries“ от 1978 г. Лий илюстрира още „The Mabinogion“, „Castles“ и „Мечтите на Мерлин“ от Питър Дикинсън. След като илюстрира изданието „Властелинът на пръстените“, което излиза по случай стогодишнината от рождението на Дж. Р. Р. Толкин, художникът остава неразривно свързван с този автор, поради което по-късно работи и по едноименния филм на Питър Джаксън и печели оскар. В момента той работи върху поредицата „Хобит“. Алън Лий е носител на наградата „Кейт Грийнуей“ и Световната награда за фантастика.