Премиер на РъБъ. (Иво Инджев) “Сиела“

Още снимки

Премиер на РъБъ. (Иво Инджев) “Сиела“

страници: 479
корица: мека
език: български
година: 2013
издателство: Сиела
Код на книгата: 66964
ISBN: 9789542813019

Напишете коментар

Наличност: Не е в наличност

Цена: 1,20 лв.
 

Описание

Тази книга не е биографична и не търси корените на „явлението Бойко Борисов“, но обяснява как се стигна до неговия залез. ПРЕМИЕР НА РъБъ е документ за времето, коментирано със средствата на публицистичната сатира. Събитията са автентични, а интерпретацията - лична.

Авторът, наблюдавал внимателно с публицистичен телескоп тази бързо изгряла звезда на политическия небосклон в България, поставя под микроскоп причините за нейното помръкване чрез анализ на свързаните с нея събития и факти, проследени по дни и часове.

Освен реалностите от публичния живот на премиера Борисов и интерпретацията им, книгата предлага и свързани с него новини, оборвайки някои митове. Един от тях е, че Росен Плевнелиев е станал президент, за да „топли мястото“ на Бойко Борисов. Както ще научите, истината е обратната: на Борисов му „изстина мястото“, губейки в крайна сметка и двата поста: на премиер и на президент, за какъвто е искал да се кандидатира. 

Три години след бестселъра ПРЕЗИДЕНТ НА РъБъ, в който се описват злоупотребите на Георги Първанов с властта, Иво Инджев се завръща към темата с друг, макар и подобен в много отношения главен герой - Бойко Борисов. 

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.