Език
Валута
Кошница

Преходно време. Личности, идеи, събития, книга 2: Управлението на Съюза на демократичните сили 1991-1992 г.

Няма наличност
ISBN
9786192450007
25,00 лв.
Книгата е историческо изследване за политически и икономически събития, идейни тенденции и личности по време на управлението на СДС и неговия провал през 1991-1992 г. написана е върху солидна документална база.
Повече информация
Автор Димитър Луджев
страници 686
корица твърда
Език 20th Century Fox
година 2019
Издателство Академично издателство “Проф. Марин Дринов“
ID на книга 609732
ISBN 9786192450007
Категории Документалистика
Книги на български език

Книгата е историческо изследване за политически и икономически събития, идейни тенденции и личности по време на управлението на СДС и неговия провал през 1991-1992 г. Тя е написана върху солидна документална база, макар моето лично участие и преживяване да й придават известен биографичен оттенък. Придържал съм се към принципа всички мнения, позиции и критики - мои или на други действащи лица, да са били изразени в документи от тези години. Не виждам друг начин да представя и отдам заслуженото на героите на времето, освен техните възгледи и действия да бъдат оценени в съответствие с водещите идеи, цели и задачи на прехода към демокрация и пазарна икономика - това велико пренареждане на живота в България и Източна Европа. Така могат да се разберат личните мотиви, възможности и амбиции на хората, извършили реформите за смяна на системата, но и на онези, които допринесоха за мъчителното развитие и уродливия характер на българския преход. (Димитър Луджев)

Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.