Пътеводител Сицилия / National Geographic. (Тим Джепсън) “Егмонт“

Още снимки

Пътеводител Сицилия / National Geographic. (Тим Джепсън) “Егмонт“

страници: 190
корица: мека
език: български
година: 2015
издателство: Егмонт
Код на книгата: 600523
ISBN: 9789542713500

Напишете коментар

Наличност: В наличност

Цена: 17,90 лв.
 

Вижте откъде да купите


Описание

Всеки ден експертите на "National Geographic" пътуват по света, потапяйки се "зад кулисите" – в сърцето на местната култура, история и бит. Този безценен опит може да бъде ваш с пътеводителя Сицилия, който съдържа:

Планиране на пътуването - задълбочен встъпителен очерк за Сицилия, който ще ви помогне да организирате посещението си според вашето време и интереси.

Изживяване - неповторимо и с личното ви участие: изкачване по вулканичните склонове на Стромболи, готвене заедно с местни жители, експедиция из древногръцките храмове, дегустация на местни деликатеси (каноли и сладолед) и потапяне в термалните вулканични басейни.

Подсказано - фотографи, автори и изследователи на Нешънъл Джиографик и на местни експерти за популярни места и заведения, практически съвети и много други.

Пешеходни и автомаршрути - с карти с цветни обозначения и описания на забележителностите, сред които северните подстъпи на столицата Палермо; дивите и каменисти, обрасли с маслинови дръвчета склонове на планината Иблеи и кръгообразната железопътна линия около Етна.

Малко познати места - сред които о-в Фавиняна, прочут с улова на риба тон; мини-вулканите на Макалубе и мандрите за сирене около Рагуза.

Не пропускайте – списък във всяка глава, който препраща към подробни описания на горещо препоръчвани от нас забележителности и събития.

Превъзходни цветни снимки, илюстрации и карти - всички забележителности, улесняващи избора и бързата ориентация.