Откритият космос. Каним ви на пътешествие във Вселената. “Книгомания“

Откритият космос. Каним ви на пътешествие във Вселената. “Книгомания“

страници: 80
корица: твърда
език: български
година: 2017
издателство: Книгомания
преводач: Илия Илиев
Код на книгата: 83620
ISBN: 9786191951154

Напишете коментар

Наличност: В наличност

Цена: 12,90 лв.
 

Вижте откъде да купите


Описание

В поредица от интригуващи диаграми ви представяме Слънчевата система, планетите в нея и още много и важни подробности. Каним ви да посетите и „кухнята“ на космическите изследвания. Най-накрая сме ви запазили място на борда на нашата виртуална ракета, с която ще направим вълнуващо пътешествие из дебрите на космическото пространство, за да видим интересни неща, отдалечени на милиони километри от нашата Синя планета.

Какво се случва, когато умират звезди?

Коя е най-голямата планета в Слънчевата система?

Какво предизвиква слънчевите затъмнения? А лунните?

Любопитен факт

При първото кацане на Луната НАСА забранява на Нийл Армстронг да се отдалечава на повече от 60 м от спускаемия апарат (лунния модул „Игъл“) на космическия кораб?

ДА ОТКРИЕМ ЗАЕДНО ТАЙНИТЕ НА ОТКРИТИЯ КОСМОС

С помощта на уникални снимки и интригуващи диаграми тази книга ще ви отведе на  вълнуващо виртуално пътешествие из нашата Слънчева система. По пътя пред вас ще се разкрият някои от нейните най-ревностно пазени тайни. „Откритият космос“ е книга, която ще бъде интересна както за възрастни, така и за деца. Тя представлява кратка семейна енциклопедия на невероятните чудеса, които дръзновените умове на хората разкриват във Вселената.

Тук ще откриете ключова информация и най-нови статистически данни за планетите в Слънчевата система.

Книгата ви кани да разгледате ракетите, космическите совалки и орбиталните станции.

Ще научите всичко най-важно за Слънцето, Луната и звездите, както и за тяхното местоположение в открития космос.

За любителите на числата сме приготвили най-неочаквани данни и факти за Вселената.

 „Тази малка човешка стъпка е огромна крачка напред за човечеството.“

Нийл Армстронг

В последно време науката и технологиите се претърпяха бурно развитие. Това позволи на човечеството да се впусне в изследване на космоса и да научи много за Слънчевата система и за по-далечните части на Вселената. Но въпреки това има толкова много неща, които предстоят да бъдат открити… В тази чудесно илюстрирана книга вие ще направите своите открития за света на планетите и за това как са открити и изследвани. Междувременно ще се изненадате от невероятните явления, които откритият космос крие в недрата си. Така откриването на тайните на Вселената ще се превърне в забавление за малки и големи – за цялото ви семейство.

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.