Кошница

Османските потайност: Харемът

На склад
ISBN
9789543207862
20,00 лв.
В „Османските потайности. Харемът“ Ибрахим Карахасан-Чънар не изневерява на увлекателния си стил, който ни кара да прочитаме книгите му на един дъх. Място на „полесражението“ в книгата е предимно Истанбул, градът с двойствен морал и стандарти, разпадащи се взаимоотношения и рухнали мечти.
Повече информация
Автор Ибрахим Карахасан-Чънар
Страници 384
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 14.06.2022 г.
Издателство Рива
ID на книга 614846
ISBN 9789543207862
Категории История
Книги на български език
Нови книги

Ибрахим Карахасан-Чънар (1955 г., гр. Никопол) е автор на знакови произведения, които включват в тематиката си странознанието, етнологията, историята, религията, бита и културата на малцинствата. Доктор в областта на културно-историческото наследство, чийто творчески път включва книгите: Турция, Етническите малцинства в България, Етническа и религиозна мозайка на България и Мюсюлманската култура на град Никопол (краят на XIV – началото на XXI в.), тетралогията Светът на исляма.

Носител на Годишната награда за 2021 г. на Военноисторическата комисия за принос за изследване и популяризиране на балканската военна история и сближаване на държавите и народите от региона.

В „Османските потайности. Харемът“ Ибрахим Карахасан-Чънар не изневерява на увлекателния си стил, който ни кара да прочитаме книгите му на един дъх.

Място на „полесражението“ в книгата е предимно Истанбул, метрополията на могъщата Османска империя, градът с двойствен морал и стандарти, разпадащи се взаимоотношения и рухнали мечти.

Какво всъщност знаем за харема като обществен институт. Истина ли е, че той е мрачна обител за сексуална експлоатация и заточение на нещастни девойки? Или пък техният живот има своята бляскава и привлекателна страна, извоювана вероятно с цената на много интриги, кинжали, въже и отрова.

Какви са вкусовете на османските султани за женска красота и как, както неведнъж в историята се случва, една от стотиците конкурентки в харема успява да завладее сърцето на могъщия владетел? Отговорите на тези въпроси се крият на страниците на тази завладяваща книга.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Османските потайност: Харемът
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.