Език
Валута
Кошница

Оръжия за масово обезличаване

Няма наличност
ISBN
9789543217960
16,00 лв.
Наистина ли ни трябва училище? Говоря не за образование, а за насилствено школуване: шест часа дневно, пет дни в седмицата, девет месеца в годината в продължение на дванайсет години. Джон Гатоу
Повече информация
Автор Джон Гатоу
страници 304
корица мека
Език 20th Century Fox
година 2011
Издателство Изток-Запад
ID на книга 609606
ISBN 9789543217960
Категории История

"След всичко, което съм видял през живота си и след цели трийсет години на бойното поле на училището, съм стигнал до заключение, че на света геният се среща по-рядко от посредствеността. Ние просто потискаме гения, защото още не сме намерили начин да управляваме население, състоящо се от образовани хора. Мисля, че този проблем има едно съвсем елегантно и просто решение. Нека се управляват само.
Наистина ли ни трябва училище? Говоря не за образование, а за насилствено школуване: шест часа дневно, пет дни в седмицата, девет месеца в годината в продължение на дванайсет години. Дали тази убийствена, рутинна дейност е наистина наложителна?
В тази страна са ни учили (т.е. школували) да мислим, че "успехът" е синоним на "школуването" или най-малкото зависим от него. В исторически план обаче това изобщо не е вярно - нито в интелектуалното, нито във финансово отношение. Днес по целия свят има достатъчно много хора, които намират начин да се образоват и без да прибягват до услугите на задължителното средно образование в училища, които прекалено често приличат на затвори."
Джон Гатоу
 
 
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Оръжия за масово обезличаване
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.