Кошница

Номад

Няма наличност
ISBN
9786191867455
Номад е събирателният поетичен образ на моите духовни търсения през периода след публикуването на първата ми стихосбирка. От години вече се самоопределям чрез пътуването, което се е превърнало в маркер на моето номадско съществуване.
Повече информация
Автор Людмила Калоянова
Страници 108
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 26.08.2022 г.
Издателство Жанет 45
ID на книга 615231
ISBN 9786191867455
Категории Поезия
Книги на български език

"Номад е събирателният поетичен образ на моите духовни търсения през периода след публикуването на първата ми стихосбирка. От години вече се самоопределям чрез пътуването, което се е превърнало в маркер на моето номадско съществуване. Езикът за мен е сакралност, пътека, по която се движа и скрепявам частите си, за да стана отново цяла. В поезията търся не толкова вдъхновението, колкото диалога, възможността да открия себе си или другия. Тя е постоянен разговор-преоткриване - универсален парадокс, който ни помага да превърнем в думи това, което иначе не бихме могли да изкажем."

Людмила Калоянова

Людмила Калоянова е поет, писател и преводач. От 1990 година живее в САЩ, където защитава докторска дисертация на тема женска идентичност и креативно писане. Автор на литературно-критическото изследване Creatures of Transition (Peter Lang Publishing, 1998), което повдига въпроса за пола като културен и социален конструкт в литературния дискурс от началото на миналия век, поетичния сборник Anadromous (Захарий Стоянов, 2017) и историко-културологичния труд Между лавъра и кръста (Изд. Жанет - 45, 2020)

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Номад
Вашият рейтинг
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.