Луксозен фотоалбум за Стефка Костадинова с официална премиера

21.03.2017

Бурни овации и мъжки сълзи на премиерата на книгата за Стефка Костадинова

„Никога не съм си представяла, нито съм искала моят рекорд от световното в Рим през 1987-а да се задържи 30 години!“ С тези думи Стефка Костадинова предизвика буря от аплодисменти в Музея на спорта на стадион „Васил Левски“.

Да отпразнуват с нея премиерата на луксозната книга албум „209: Да прескочиш света“, издадена в чест на недостижимия й до днес резултат във високия скок, дойдоха министърът на спорта, ректорът на Националната спортна академия, журналисти и други шампиони – като Йорданка Благоева и Боян Радев. Двамата бяха сред първите, поздравили „най-високата дама на Царицата на спортовете“, както я наричат в книгата авторите  – Владимир Памуков, Тодор Шабански и Бончук Андонов.

Преди раздаването на автографите Стефка Костадинова благодари толкова пъти на треньори, приятели, близки и поддръжници, че накрая се пошегува със себе си: „Трябва да спра, станах като Уитни Хюстън.“ И добави, че днес би скочила и 210 см, заредена с празничните емоции.

Сред подаръците, които получи рекордьорката, имаше много цветя, две книги, филм, картина, сребърна лъжичка и …. мъжки сълзи. Нейният треньор и първи съпруг Николай Петров не издържа и се разплака, докато припомняше как са тръгнали да покоряват света на спорта „и двамата още млади и зелени“.

Важните подробности около постиженията на Стефка Костадинова – притежателка на всички титли в атлетиката и носителка на спортен „Оскар“, може да се видят богато илюстрирани в 209: Да прескочиш света“. Фотоалбумът вече е по книжарниците в цялата страна, официален разпространител в книжарската мрежа е Книгомания.

« Back
© Developed by CommerceLab