„Пътуване. Кога къде да отидем“ - най-добрият наръчник, с който да планирате ваканциите си

23.06.2015

Пътуването. Кога къде да отидем има пореден нов тираж. Този албум пътеводител не просто посочва дестинации, а ви предлага широко спектърен опит кога, къде и защо да отидете, как да стигнете до там и къде да отседнете, кои заведения за хапване да посетите (като предлага цени от среден и висок клас) и най-важното: как да прекарате времето си максимално пълноценно и разнообразно. Към всеки от 12-те месеца са посочени 11 или 12 дестинации и всяка е съпътствана от примерен дневник с дейности, хитри съвети, допълнителна информация като климат, атмосферни условия и местни обичаи, пленяващи панорамни снимки. Така имате план какво да правите в продължение на пет дни през март на фестивала във Валенсия, четири дни през юли на Калгари или десет дни през декември плаване по каналите в Керала (Индия). Предлагат се не само известни ежегодни фестивали и събития по света, но и по-персонализирани преживявания – от пищни романтични пътувания отвъд фантазиите ви до достъпни семейни уикенди. Акцентът е не върху географското местоположение и пълната информация за забележителностите, а върху редуването на сезоните и климатичните особености.

За всеки месец има фолио от две страници с предложение за 30 ключови занимания, съобразени със случващото се по света, а от тях 11-12 подчертани и представени по-подробно на следващите страници. Следват препоръки по няколко теми: каква храна да опитате, с какво да се съобразявате, как да огледате по-голяма част от околността, какво да избягвате, как да спестите пари или от каква опасност да се предпазите. Фотографиите от своя страна създават много добро вузиално усещане.

 

       пътуване - Тибет        Пътуване - кога къде да отидем

Повечето пътеводители посочват какво да се разгледа, но не препоръчват кога. А именно познаването на културните събития на дадена страна или регион прави пътуването незабравимо. Всеки се опитва да избегне дъждовните месеци и екстремните температури или пък иска да знае кога къде е най-красиво и подходящо за посещение. Но вече ще знаете, че зимата е най-доброто време да идете до Индия или Египет, защото летата са непоносимо горещи, а вишните в Киото са приказни през април. Посочени са и по-екзотични начинания като круиз по Мисисипи или край Патагония, полет до вечния Самарканд, до почти целогодишно гостоприемрния Кауай (САЩ) и много, много други.

Точно когато не мислите, че се нуждаете от друга книга за пътуване, ще бъдете изкушени от Пътуване. Кога къде да отидем. Красива и полезна книга албум, подходяща за хората, които обичат да пътуват.

 

Пътуване - съдържание

 

Пътуване - съдържание

« Back
© Developed by CommerceLab

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.