Нов роман от Паула Хоукинс през май 2017 г.

30.11.2016

Новият роман на Паула Хоукинс ще е със заглавие INTO THE WATER (Във водата) и излиза на 2 май 2017 г., обявиха издателите Doubleday. Определят го като „пристрастяващ роман към психологическото напрежение“, в който сюжетът засяга темата за хлъзгавостта на истината и удавянето на семейството в тайни – доброто минало ще бъде разрушено след появата на две сестри и сякаш романът в средата си ще започне отново. Също като в „Момичето от влака“, Хоукинс разгръща увлекателна, многопластова история, развиваща се в малък крайречен град. За пореден път показва колко добре разбира човешките инстинкти и щетите, които могат да бъдат нанесени. „За мен има нещо неустоимо в историите, които сами разказваме – начина, по който гласовете и истините могат да бъдат скрити съзнателно или несъзнателно, спомените да бъдат отмити, а цели събития – потопени“, разказва писателката.

Редакторът на Паула, Сара Адамс, казва: „За пореден път Паула изследва вълнуващите дълбини на човешката психология (…) и ни примамва да се превърне детектив. „Във водата“ е просмукан с подозрение, а призраците се връщат от миналото. Това е заплашително, трогателно, дълбоко удовлетворяващо четиво, които ме очарован от първата до последната страница. Толкова сме по-развълнувани, че нямаме търпение да споделим новия роман с нейните очакващи читатели." Оценката на литературния агент Лизи Кремер също е повече от ласкава: „Във водата“ е невероятно мрачен и впечатляващ роман. Само Паула Хокинс може да го напише така. Това е смела и оригинална книга, която е както страхотен трилър, така и красив роман.“

Психотрилърът „Момичето от влака“ (The Girl On the Train), дебют на Паула Хоукинс, се превърна в бестселър № 1 с продадени над 18 млн. екземпляра по цял свят от януари 2015-а насам. В началото на октомври тази година излезе и екранизация на романа с участието на Емили Блънт в главната роля. Филмът вече постигна по-висок рейтинг от нашумелите „Гравитация", Марсианецът“ (The Martian) и „Не казвай сбогом“. 

 

« Back
© Developed by CommerceLab