Излиза автобиография на Орлин Горанов през ноември

25.10.2018

На 20 ноември излиза от печат илюстрираната автобиографична книга на Орлин Горанов „Да започнем отначало“ с логото на издателство Книгомания. Луксозното цветно издание на един от най-обичаните български певци е в съавторство с Веселина Паскова, а дизайнер на книгата и корицата е Тодор Манолов. Биографията е с твърда корица и суперобложка, състои се от 232 страници и включва над 180 снимки от личния архив на артиста.

Официалната премиера на „Да започнем отначало“ ще се проведе на 21 ноември от 19,30 ч. в Sofia Live Club, a от днес можете да направите своите предварителни поръчки от сайта на Книгомания.

„Да започнем отначало“ е една от най-популярните песни на Орлин Горанов, позната на поне две поколения българи и неслучайно се превръща и в заглавие на книгата. Почитателите на певеца ще проследят пътя му в естрадата, завоя към оперната зала, бляскавите появи на вариететна сцена, авантюрите в киното и театъра, навлизането в езика на мюзикъла. Първите страници го представят като хлапе с ожулени от тичане по баирите край Берковица колене, научено на труд и дисциплина в редовете на хор „Бодра смяна“.  

В тази книга излизат наяве много от неизвестните за широката публика интереси на Орлин Горанов –  като ученик той е запленен от зоология, тренира лека атлетика, ориентиране, стрелба и печели състезания по биатлон. В гимназията се научава да разбира и от двигатели с вътрешно горене, което пък му помага да се справя в трудни ситуации по време на турнетата из страната по-късно. А лекотата, с която усвоява чужди езици, е плюс при многобройните му гастроли по света. И до днес да пътува за него не е само необходимост, но и голямо удоволствие – особено по море.


Какъв ли е Орлин Горанов отблизо?
В книгата са събрани и истории, разказани от негови приятели и колеги. Сред най-забавните са случките, подбрани от режисьора Борис Панкин и от „третия в дуета“ с Кристина ДимитроваАгент Тенев. Веселина Паскова дава думата и на съпругата на Орлин – Валя, а покрай това научаваме някои от съставките на 30-годишната хармонична брачна връзка. Дъщеря им Жаки допълва картината с още щрихи от семейния живот. Пак тя издава бащината слабост към вицовете, за която и преди това сме се досещали покрай лекотата, с която той разказва весели истории от сцената и извън нея.

И това си има обяснение: „Разбрах, че човек не трябва да се взима насериозно, защото е преходно явление на тази земя – казва Орлин Горанов в последната глава на книгата. – Не е лесно, но има лековито хапче:  смехът, шегата. Много помагат позитивните хора и приятелите. С тях се чувстваш истински жив и достатъчно силен да продължиш напред по пътя. А и музиката го прави по-хубав…“

« Back
© Developed by CommerceLab

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.