Трилърът „Мрак" на Джилиан Флин с нова корица от филма

17.07.2015

Филмът по „Мрак“ (Dark places) на Джилиан Флин излиза на 7 август по кината. Ако още не познавате писателката на едни от най-продаваните психотрилъри – „Не казвай сбогом“ (Gone Girl) и „Мрак“, не ги пропускайте това лято. Специално заради екранизацията романът бе отпечатан с филмовата корица и вече е и в книжарниците на Книгомания. В главните роли във филма участват Чарлийз Терон, Никълъс Холт и Кристина Хендрикс.

Сюжетът на „Мрак“ (Dark places) препуска между минало и настояще, между гласовете на майката Пати, на Джилиан като автор, на Бен и на Либи.

Либи Дей е само на седем години, когато по-големият й брат – 15-годишният Бен – убива семейството й – майката Пат и двете й сестри, докато тя се крие в един шкаф. Разказва за случилото се като очевидец и братът получава присъда за доживотен затвор. Изминават 25 години, като героинята живее от постъпленията от благотворителния фонд на нейно име. Но сега парите са на изчерпване и Либи е отчаяна. Лайл от „Клуба на следователите“ се свързва с нея и й предлага срещу 500 долара да им стане гост. Либи някак усеща, че не може да откаже и се включва в сбирките. Членуващите са обсебени от различни криминални случаи и правят собствени разследвания по известни престъпления. Смятат, че братът бен всъщност е невинен, а истинският извършител все още е на свобода.

Самият Бен е по-скоро асоциален тип, мрачен хеви-метъл фен, отраснал в малък град. Покрай приятелката си се замесва с наркотици и дребни престъпления. След клането на семейството градът се обръща срещу него и той се затваря още повече в себе си. Способен ли е на убийство? За да узнае истината, Либи започва да възстановява миналото на семейството си, макар това за нея да е много болезнено. Припомня си ужасната нощ на престъплението и какво е видяла. А дали е видяла всичко? Дали нещо не й се изплъзва?

Пригответе се за мрачен и тежък трилър и следете всеки детайл. Истината ще ви изненада. Не, ще ви шокира. Не бихте могли да пропуснете дори и страница...

« Back
© Developed by CommerceLab

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.