Подарете най-любимите детски приказки с красиви илюстрации

17.11.2016

Книгите са класически колекции, с обем 176 страници, съдържат по четири истории, чиито текстове са съкратени и адаптирани според възможностите за възприемане на деца от детските градини, от предучилищна и начална училищна възраст. Двете „съкровищници” представляват красив и завършен комплект с истории от XIX и началото на ХХ век, които ще удивят и впечатлят всяко дете. Адаптацията запазва всички ключови за сюжета епизоди, характери на героите, настроението и нравствените поуки според оригинала. Стилът, илюстрациите, обемът на историите и езикът са съобразени с възрастовите особености на начинаещите читатели, а също така са подходящи да заинтригуват децата да направят преход към четене на произведенията в оригиналния им, неадаптиран вид.          

СЪКРОВИЩНИЦА НА ЛЮБИМИ ИЛЮСТРИРАНИ ПРИКАЗКИ ЗА ДЕЦА (розова) включва адаптации на вечните истории за ВЪЛШЕБНИКЪТ ОТ ОЗ, МАЛКАТА ПРИНЦЕСА, ТАЙНАТА ГРАДИНА и ХАЙДИ. Писателите Лиман Франк Баум, Франсис Бърнет, Йохана Спири даряват на света непреходни героини, които вдъхновяват със своята борбеност, съпричастност и миловидност. A mалката и умна Сара Крю от „Малката принцеса” буди истинско възхищение и желание за подражание заради страстта си към четенето на книги и богатото си въображение в разказването на приказки.

 

 

СЪКРОВИЩНИЦА НА ИЛЮСТРИРАНИ ПРИКЛЮЧЕНСКИ ИСТОРИИ ЗА ДЕЦА (синя) включва адаптация на детските романи за РОБИН ХУД, ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА ТОМ СОЙЕР, за РОБИНЗОН КРУЗО и 20 000 ЛЕВГИ ПОД ВОДАТА. Четирите истории на великите разказвачи, превърнали се в класици – Хенри Гилбърт, Марк Твен, Даниел Дефо и Жул Верн, са чудесно въведение за младите читатели в световната литература и създаване на навици за самостоятелно четене. Смелите им, умни и дръзки герои преживяват безброй приключения, сътворяват пакости, правят добрини, но най-вече забавляват и ни учат със случките си.

ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ (94 с., твърда подвързия) – илюстрована луксозна книга с приказки, подаръчно издание за деца. Включва адаптации на приказките „Пепеляшка“, „Вълшебникът от Оз“,“ Аладин“, „Жабокът принц“, „Аладин“, „Малката русалка“, „Вълшебната раковина“.

« Back
© Developed by CommerceLab