Дългоочакваният роман „Живот в скалите“ от Мария Лалева излиза с логото на Книгомания

5.09.2018

Една от най-очакваните книги от български автор в последните няколко години е романът „Живот в скалите“ от Мария Лалева. Името й свързваме със стихосбирките „Не съм ви ближна“ и „Личен архив“, както и с пълнометражния филм „Дамасцена“ (2017), на който тя е изпълнителен продуцент и сценарист.

Книгата ще се разпространява по книжарниците от 05.10.2018, а официалната премиера ще се състои на 08.10.2018 в зала 42 на НДК от 19,30 ч. Изданието излиза в два тиража – с твърда и с мека подвързия, като вече можете да направите своите предварителни поръчки от сайта на Книгомания. Корицата е дело на дизайнера Тодор Манолов.

***

Неизлечимо болна млада жена и малкият й син пристигат в стария Созопол. Тук се запознават с няколко души, които скоро стават тяхно семейство: Михаил - бивш популярен актьор и настоящ пияница, Демир - мъдър и благ старец, Луиза - борбена и импулсивна арменка, и баба Настасия - ясновидка и гадателка. От този миг животът на всички се преобръща, а съдбите им се преплитат необратимо в любов, раздяла, смърт, прошка, мистика и усещане за предопределеност.

 Драматичната история на ръба между философията и притчата провокира читателя да си задава въпроси, да открива своите лични отговори и да изживее цяла палитра от човешки емоции - от сълзи до смях, от страдание и усещане за загуба до тържество на красотата, любовта и истината.

Роман за въпросите и отговорите по житейския ни път.

За въпросите, които е добре да зададем първо на себе си.

И за отговорите, които си дължим, за да продължим. Различна, многопластова и емоционална книга. Откровена и вълнуваща.

Роман за прошката и волята за промяна. Усещане за красива книга. Убедителен дебют на популярната поетеса и киносценарист Мария Лалева в прозата.

Смела заявка за сериозна литературна интерпретация на човешките взаимоотношения и избори."

Георги Тошев, журналист

« Back
© Developed by CommerceLab

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.