Мария Лалева представи новата си стихосбирка „Благословете Юда“

20.03.2019

На 18 март 2019 г. в столичния „Клуб 1" на НДК Мария Лалева представи на публиката третата си стихосбирка „Благословете Юда“ (Книгомания). Актьорите Владо карамазов и Неда Спасова направиха поетичен диалог с новите й творби и създадоха празнична атмосфера за над 150-те гости в залата. Сред гостите бяха журналистът Георги Тошев, поетът Добромир Банев, актрисата Татяна Лолова, която участваше и в някои от срещите по време на турнето на романа „Живот в скалите“ под надслов „Лолова чете Лалева“.

По време на представянето на видеостена бяха показани красиви и много въздействащи снимки от фотосесия на писателката с Васил Къркеланов и от предишни премиери на Лалева. Името й нашумява още през 2017 г., когато излиза филмът „Дамасцена“, на който тя е сценарист, а на следващата година романът й „Живот в скалите“ се превръща в абсолютен бестселър и феномен на българския пазар - за четири месеца са продадени над 30 000 копия и е роман на годината; а вече 23 поредни седмици оглавява класацията на „Хеликон“. Немалък успех бележат и преизданията й на първите й две стихосбирки „Личен архив“ и „Не съм ви ближна“.

Редактор на „Благословете Юда“ е известна поетеса Маргарита Петкова, която не успя да присъства, но ето нейните думи по повод излизането на книгата:
 
Новата стихосбирка на Мария Лалева „Благословете Юда” предварително е обречена на успех. За тези, които живеят със стиховете й от „Личен архив” и „Не съм ви ближна” е единствено нетърпението да прочетат продължението на извечните теми, които Мария интерпретира по своя темпераментен и нетрадиционен начин, далеч от плачливите напъни и декларативни недомислици, извън общоприетите тълкувания на света около нас в неговата библейска предначертаност и ежедневните възторзи и падения.
Накрая и самата Мария Лалева благодари на публиката за присъствието й и сподели, че „ако „Живот в скалите“ започва с думите „Аз съм най-щастливият сирак на света", то след написването на „Благословете Юда“ си казах, че аз съм най-щастливият предаван човек".
 
Раздаването на автографи продължи повече от час и половина, но търпеливото чакане си заслужаваше, тъй като Мария Лалева на всеки от желаещите написа лично послание.

Благодарим за снимките на фотографите Асен Тонев и Деси Стоянова.

 

« Back
© Developed by CommerceLab

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.