GO SET A WATCHMAN - продължението на "Да убиеш присмехулник" от Харпър Ли вече е налична в книжарници Книгомания

20.07.2015

На 14 юли 2015 г. се състоя световната премиера на втория роман на Харпър Ли GO SET A WATCHMAN - продължение на „Да убиеш присмехулник". Вече можете да го поръчате на английски език онлайн в Книгомания или да го намерите в книжарниците ни.

Този роман всъщност е създаден преди „Да убиеш присмехулник“, по-ранна негова версия, и е пренаписван няколко пъти, докато се стига до варианта сюжетът да бъде разказан от детската гледна точка. В "Go Set a Watchman" главната героиня Скаут вече е пораснала и се връща от Ню Йорк в родния си град след 20 години, а справедливият адвокат Атикус Финч странно е променил възгледите си относно расизма.

Първоначалният тираж на романа само за САЩ е 2 млн. копия. За краткия период, в който книгата е на пазара, по продажби я минава само Хари Потър. От "Harper Collins" обявиха, че продажбите на продължението вече са минали 1,1 млн. екземпляра. Подобен успех е съвсем обясним - „Да убиеш присмехулник" се приема за „романа на Америка" и „най-добрия роман на ХХ век“. Продадена е в над 30 млн. тираж по света, преведена е на 40 езика, а Харпър Ли печели награда "Пулицър" с единствената си творба. Интересът към нея не стихва - всяка година се продават по 750 хил. екземпляра. По време на честването от пускането на романа на книжния пазар Тоня Картър, адвокатката на 89-годишната Харпър Ли, обяви, че е възможно да е запазен и трети ръкопис.

В The Guardian вече е публикувана първата глава от романа, можете да я прочетете ТУК.

« Back
© Developed by CommerceLab

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.