Новини

Представяне на биографичната книга на Емилия Радева „Ние, артистите“
17.10.2017

Голямата актриса Емилия Радева и Книгомания ви канят на представяне на биографичната книга „Ние, артистите“. Заповядайте на 24 октомври от 18:30 ч. в кино „Одеон“ – входът е свободен за всички, които искат да видят авторката на живо и да вземат автограф. Ще има и прожекция на новелата „Ветрената мелница“ – част от филма „Сиромашка радост“ (1958) на режисьора Антон Маринович по разкази на Елин Пелин.

„Убийство в Ориент експрес“ от Агата Кристи с ново издание и нова екранизация
9.10.2017

Най-известният криминален роман на Агата Кристи „Убийство в Ориент експрес“ (Murder on the Orient Express) ще бъде преиздаден с нова корица по очакваната филмова адаптация. Новото издание ще се появи на пазара на 19 октомври, а премиерата на филма е на 10 ноември. Ако не искате детайлите да ви убягват, докато гледате, припомнете си сюжета. В деня на излизането на новото издание Книгомания ще разполага с екземпляри – можете да ги намерите в книжарниците или да поръчате онлайн.

Новият роман на Джон Грийн излиза на 10 октомври
2.10.2017

Очакваният с нетърпение шести роман на YA-писателя Джон Грийн ALL THE WAY DAWN ще бъде по книжарниците на 10 октомври 2017 г. Сюжетът разказва за 16-годишното момиче Ейза Холмс, която има психично заболяване, но е смела и дръзка и се впуска да търси улики за изчезването на укриващ се умиращ милиардер, за когото е обявена парична награда. С датата на световната премиера очаквайте изданието и в книжарници Книгомания. Дотогава можете да направите предварителна поръчка и да се възползвате от 20% отстъпка.

Ричард Брансън пуска продължение на автобиографията си на 5 октомври
29.09.2017

На 5 октомври излиза една от най-важните бизнес книги на годината – новата автобиография на британския предприемач и бизнесмен Ричард Брансън – Finding My Virginity. Тя е продължение на „Как изгубих наивността си“ (Losing My Virginity), чиято история свършва до началото на XXI век. В новата си книга Брансън разкрива успехите на компанията си Virgin през последните 20 години и превръщането й от семеен бизнес в световен бранд. Скоро можете да откриете книгата на английски език в книжарници Книгомания.

Проф. Дреников се върна от Венецуела и ще присъства на премиерата на „Българи, за които говори светът“
18.09.2017

Иван Дреников ще е сред специалните гости на премиерата на „Българи, за които говори светът“, съобщи авторът на книгата Венелин Митев. Професорът, признат в цял свят като оценител на стари книги и ръкописи, от години живеве във Венецуела, но се връща у нас при важни поводи. Той е сред героите в продължението на бестселъра „Прогонените гении на България“ и ще присъства на представянето на „Българи...“ в Книжен център „Гринуич“ на 19 септември от 18:30 ч.

Ники Кънчев ще води представянето на книгата „Българи, за които говори светът“
18.09.2017

Популярният телевизионен и радиоводещ Ники Кънчев ще посрещне гостите на премиерата на „Българи, за които говори светът“ в Книжен център „Гринуич“ на 19 септември от 18:30 ч. След уводните думи Ники Кънчев ще даде думата на автора на книгата – Венелин Митев, а после и на специалните гости на премиерата.

За пета година Книгомания ще подкрепи инициативата „Стара хартия за нова книга“
8.09.2017

На 10 септември 2017 г. за пета поредна година град София е домакин на инициативата „Стара хартия за нова книга“. Кампанията ще се проведе под патронажа на кмета Йорданка Фандъкова и  ще е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017-а. Събитието ще се проведе от 10,30 до 19,00 ч. на бул. „Витоша“ 37 пред Книжен център „Гринуич“. Всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор както и подаръци от партньорите на празника. Сред предоставените книги за избор ще има и издания на Книгомания.

Рупи Каур, автор на популярната "Milk and Honey", с нова книга през октомври
30.08.2017

Рупи Каур, една от най-известните поетеси в последните две години, на 3 октомври ще зарадва почитателите си с излизането на втората си стихосбирка – The Sun and the Flowers. Дебютната книга на 25-годишното момиче с поезия, проза и илюстрации "Milk and Honey"  излезе през 2015 г., до днес са продадени близо 1,5 млн. екземпляра, преведена е на 23 езика и повече от година се задържа на първо място по продажби в редица престижни бестселър класации.

Обявените от сп. Обекти победители от играта със загадки и награди от Книгомания
7.08.2017

На 31 юли сп. Обекти обяви игра с награди съвместно с издателство Книгомания. Верните отговори на трите загадки участниците трябваше да изпратят на имейл editor@obekti.bg. Тримата  читатели, изпратили най-бързо верни отговори, получават награда  по една книга: „Загадки от вселената на Айнщайн“, „Старобългарски загадки“ или „Загадки в Страната на чудесата“ – всичките богато илюстрирани и от една  поредица. Обещахме, че на 7 август ще публикуваме верните отговори и кои са победителите.

Биография на Емилия Радева ще е новото попълнение в поредицата „Любимци на публиката“
4.08.2017

В края на август ще излезе „Ние, артистите" – хроника на един живот с най-големите имена от киното и театъра в България от Емилия Радева. Актрисата ще получи наградата за цялостен принос на 25-ото издание на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост“ във Фестивалния и конгресен център на Варна (25 август – 3 септември). Там ще е и премиерата на нейната книга – „емоционален и безпощаден разказ за времето и неговите герои от сцената и екрана... за техните съмнения, страсти, радости, влюбвания, пороци и тайни“, както казва редакторът й Георги Тошев.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Next

© Developed by CommerceLab