Новини

Актьорът и общественик Явор Милушев издава книга с мемоари и размисли
19.12.2018

Любознателният читател на „Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира“ трябва веднага да бъде предупреден: книгата на големия актьор и общественик Явор Милушев безспорно има автобиографична основа, но не е традиционната автобиография. В нея няма да намерим последователно, хронологически разгърнат автобиографичен разказ. Авторът е избрал съвсем различен подход. С цялото разгръщащо се като пълноводна река повествование, виртуозно ползващ изразните си средства, Явор Милушев гради и свързва в единен поток спомени, родови предания, геополитически обобщения, размисли за националната съдба, паралелни разкази на общобългарската и евроатлантическата политическа история и на цивилизационните процеси от последните няколко века.

Срещи за автографи на щанда на Книгомания в НДК
11.12.2018

13.12. (четвъртък) – 18,00 ч. – Георги Мамалев – „Усмихни се, човече!“
15.12. (събота) – 12,00 ч. – Орлин Горанов – „Да започнем отначало“
15.12. (събота) – 13,00 ч. – Мария Лалева – „Живот в скалите“
15.12. (събота) – 14,00 ч. – Евгения Атанасова – „Кристо, Владо, Росен и плаващите кейове“
15.12. (събота) – 17,00 ч. – Любо Ганев – „Светът отвисоко“
15.12. (събота) – 18,00 ч. – Георги Тошев  – „Години любов“

Излиза нова биографична книга за Невена Коканова по случай 80-ата й годишнина
27.11.2018

По случай 80-годишнината от рождението на първата дама на българското кино „Книгомания” издава на 3 декември биографичната книга „Години любов. Невена Коканова” – автор е журналистът Георги Тошев. Лимитирана част от тиража на книгата е с колекционерска стойност, тъй като е лично подписана от автора и включва три картички с неизвестни фотографии на Невена Коканова. Отличава се и с различната корица от основното издание.

Орлин Горанов отпразнува с пищно музикално парти автобиографията си „Да започнем отначало“
22.11.2018

Певецът Орлин Горанов събра над 300 почитатели и приятели на празника на християнското семейство 21.11. в столичния Sofia Live Club. Представянето на автобиографичната книга „Да започнем отначало“ се превърна в задушевен концерт а ла Орлин и приятели, който допълнително приповдигна атмосферата. Сред гостите, дошли да уважат Горанов, присъстваха редица звезди от музикалните и шоу средите в България като Кристина Димитрова и Агент Тенев, Маргарита Хранова, Камелия Тодорова, Васил Петров, Любо Киров, Еделина Кънева, Орлин Павлов – баща и син, Тиха Генова, Борис Панкин, Димитър Туджаров–Шкумбата, Живко Петров, Димитър Семов, Велислава Кръстева, Екатерина Генова и други.

Най-новата книга на Стивън Кинг вече е в книжарниците
14.11.2018

След романа "The Outsider" Стивън Кинг зарадва почитателите си с втора книга за тази година – новелата "Elevation". Изданието на английски език с твърди корици и обложка излезе от печат в САЩ и Великобритания на 30 октомври – вече можете да го намерите и в книжарници Книгомания. Първите отзиви на читателите, появили се в Amazon и Goodreads, оспорват рекламирането на новелата като трилър или хорър. Но какъвто и да е жанрът, безспорно сюжетът е повече от завладяващ и е написан в типичния за Кинг майсторски стил.

Турнето на Мария Лалева и „Живот в скалите“ продължава и през ноември
26.10.2018

„Живот в скалите“ се оказа не само дългоочаквана, но и истински жадувана книга от стотиците почитатели на Мария Лалева. Благодарим на всички гости на премиерите досега - в София, Пловдив, Хасково, Кърджали, Стара Загова, Казанлък, Бургас, Варна и Враца. Турнето продължава и през ноември. Заповядайте за автографи и снимки в следните градове: Кюстендил, Благоевград, Русе, Плевен, Ловеч и отново София.

Излиза автобиография на Орлин Горанов през ноември
25.10.2018

На 20 ноември излиза от печат илюстрираната автобиографична книга „Да започнем отначало“ с логото на издателство Книгомания. Луксозното цветно издание на един от най-обичаните български певци е в съавторство с Веселина Пасков. Биографията е с твърда корица и суперобложка, състои се от 232 страници и включва над 180 снимки от личния архив на артиста. Официалната премиера на „Да започнем отначало“ ще се проведе на 21 ноември от 19,30 ч. в Sofia Live Club, a от днес можете да направите своите предварителни поръчки от сайта на Книгомания.

Мария Лалева тръгва на турне с романа „Живот в скалите“
2.10.2018

Време е да сложим край на чакането – на 8 октомври от 19:30 ч. е официалното представяне на превърналия се в сензация още преди публикуването си роман на Мария Лалева „Живот в скалите“. Официалната премиера в София ще бъде последвана от национално турне на авторката. Вижте програмата по градове.

Дългоочакваният роман „Живот в скалите“ от Мария Лалева излиза с логото на Книгомания
5.09.2018

Драматичната история на ръба между философията и притчата провокира читателя да си задава въпроси, да открива своите лични отговори и да изживее цяла палитра от човешки емоции – от сълзи до смях, от страдание и усещане за загуба до тържество на красотата, любовта и истината. Романът „Живот в скалите“ ще се разпространява по книжарниците от 5 октомври. Вече можете да направите своите онлайн поръчки от сайта на Книгомания, като изберете между твърда и мека подвързия.

Книгомания участва в турнето на NG Kids във Варна и Бургас през август
13.08.2018

Ако тази седмица сте във Варна или Бургас, можете да доведете децата да се забавляват с нас! Книгомания участва в турнето на National Geographic KIDS и ще предизвиква най-любознателните деца. На 15 август, ще ни намерите пред аквариума във Варна, а на 17 август – в Бургас, пред Пантеона. В градчето на клуб „Малки откриватели" ще има загадки, забавления и награди!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Next

© Developed by CommerceLab

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.