Новини

Мария Лалева тръгва на турне с романа „Живот в скалите“
2.10.2018

Време е да сложим край на чакането – на 8 октомври от 19:30 ч. е официалното представяне на превърналия се в сензация още преди публикуването си роман на Мария Лалева „Живот в скалите“. Официалната премиера в София ще бъде последвана от национално турне на авторката. Вижте програмата по градове.

Дългоочакваният роман „Живот в скалите“ от Мария Лалева излиза с логото на Книгомания
5.09.2018

Драматичната история на ръба между философията и притчата провокира читателя да си задава въпроси, да открива своите лични отговори и да изживее цяла палитра от човешки емоции – от сълзи до смях, от страдание и усещане за загуба до тържество на красотата, любовта и истината. Романът „Живот в скалите“ ще се разпространява по книжарниците от 5 октомври. Вече можете да направите своите онлайн поръчки от сайта на Книгомания, като изберете между твърда и мека подвързия.

Книгомания участва в турнето на NG Kids във Варна и Бургас през август
13.08.2018

Ако тази седмица сте във Варна или Бургас, можете да доведете децата да се забавляват с нас! Книгомания участва в турнето на National Geographic KIDS и ще предизвиква най-любознателните деца. На 15 август, ще ни намерите пред аквариума във Варна, а на 17 август – в Бургас, пред Пантеона. В градчето на клуб „Малки откриватели" ще има загадки, забавления и награди!

Бетселърът „Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна" има продължение
9.08.2018

Днес на англоезичния пазар излиза една от най-очакваните книги за 2018 година – „Случайните по-нататъшни приключения на стогодишния старец, който скочи през прозореца и изчезна“ от Юнас Юнасон. всичко започва с екскурзия с балон с горещ въздух и три бутилки шампанско. Алан и Юлиус са готови за невероятни гледки, но не очакват да се приземят в морето и да бъдат спасени от кораб от Северна Корея. Никога не биха могли да си представят, че капитанът на кораба ще бъде с куфар, пълен с контрабанден уран и пътува на мисия за ядрено оръжие към Ким Чен-ун.

Мария Лалева и Георги Тошев посрещат почитателите си в Бургас
3.08.2018

Вчера Мария Лалева, поетеса и сценарист, и журналистът Георги Тошев посрещнаха почитателите си от Бургас в книжарница „Хеликон". От 17:00 ч. Мария Лалева представи стихосбирките си „Личен архив" и „Не съм ви ближна“, а след това посрещна дългата опашка от чакащи за автографи. Малко по-късно, от 18,30 ч. започна и представянето на Георги Тошев и последната му книга „Mamma Mia! Филмът. АББА. Продължението", като книжарница Хеликон-Бургас се погрижиха да посрещнат публиката с музиката на АББА за фон.

Книгомания участва на фестивала на изкуствата „Арт поток“ в Царево
23.07.2018

Фестивалът на изкуствата „Арт поток“ е културното събитие, което се провежда между 20 и 30 юли 2018 г. и ще събере изявите на редица популярни български личности. Съорганизатори са Община Царево и плажния клуб „Хасиенда“. Програмата е повече от разнообразна: включва театрални постановки, художествени изложби, литературни четения, тематични партита и др.  От страна на издателство Книгомания ще се включат актьорите Стефан Данаилов и Георги Мамалев да представят автобиографичните си книги, Мария Лалева – с новите издания на стихосбирките си „Личен архив“ и „Не съм ви ближна“, както и журналистът Георги Тошев с документалния си филм за АББА и най-новата си книга за популярната шведска група.

Среща за автограф с Мария Лалева в книжарница Книгомания
16.07.2018

Мария Лалева избра да отпразнува рождения си ден в книжарница Книгомания на бул. Прага 17. За нейна изненада преиздадохме двете й стихосбирки „Личен архив“ и „Не съм ви ближна“. Първите бройки ще бъдат пуснати само в книжарница Книгомания на „Прага“ 17, а най-верните й почитатели могат да я поздравят и да получат лично автограф от нея на 17 юли от 18 до 19,30 ч. А през есента очаквайте от Мария Лалева изданието на романа й „Живот в скалите“.

Книга за филма MAMMA MIA! подгрява новата АББА мания у нас
13.07.2018

Всеки друг музикант, напуснал сцената преди десетилетия, можеше да мине незабелязано, особено днес в ерата на музикалното свръхпредлагане. Но не и групата, продала легално 400 милиона албума и произвела 19 хита, оглавили световните класации в продължение на 10 години. Група, която успя да превърне първите букви на малките си имена в световен бранд. Няма значение дали светът обича или не тяхната музика, но знае кои са АББА.

Изложба „Кристо, Владо, Росен и плаващите кейове“
6.07.2018

От 4 до 31 юли 2018 г. заповядайте да разгледате изложбата (на оградата на НХА откъм „Ал. Невски“), посветена на Плаващите кейове на Кристо - пространствената художествена инсталация бе реализирана в езерото Изео, Италия, през юни 2016 г. Част от 14-те фотографии на Калин Иванов са включени в книгата на журналистката Евгения Атанасова-Тенева „Кристо, Владо, Росен и плаващите кейове“. 

Евгения Атанасова представи книга за световноизвестния творец Кристо
2.07.2018

Премиера на първата книга на журналистката Евгения Атанасова събра близо 200 почитатели на изкуството на Христо Явашев-Кристо. На 28 юни в столичното филмотечно кино „Одеон“ бе представена първата книга на журналистката Евгения Атанасова-Тенева „Кристо, Владо, Росен и плаващите кейове“ (Книгомания). В сряда, на 4 юли 2018, ще бъде подредена изложба на открито на оградата на Националната художествена академия с фотографии от местността на езерото Изео и представящи оригиналността на Плаващите кейове. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Next

© Developed by CommerceLab

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.