Новини

Италианският журналист Якопо Сторни пристига в България специално за премиерата на книга от Тициано Терцани
20.05.2019

На 22 май (сряда) от 18,30 ч. в Книжен център Гринуич издателство Книгомания съвместно с Италианския културен институт–София ще представят българското издание на книгата от Тициано Терцани „КРАЯТ Е МОЕТО НАЧАЛО. Един баща разказва на сина си голямото пътешествие из живота“. Събитието се провежда със специалното участие на Луиджина Педди, директор на Италианския културен институт, и журналиста Якопо Сторни, кореспондент на Corriere Fiorentino и Corriere della Sera.

Премиери на Книгомания за април 2019 г.
10.04.2019

Заповядайте на представянията на Книгомания през април в София, Карлово, Сопот, Хасково, Велико Търново, Ловеч, Дупница и Кюстендил. Можете да вземете лично автограф от нашите автори: Евгения Атанасова ще представи „Кристо, Владо, Росен и плаващите кейове“ и изложба за ранните години на Христо Явашев-Кристо; Георги Тошев ще говори за последната си книга „Години любов. Невена Коканова“ и документалния си филм „Пътуване“, посветен на първата дама на българското кино;  Мария Лалева продължава националното турне на дебютния си роман „Живот в скалите“ и новата й стихосбирка „Благословете Юда“; и актьорът Явор Милушев ще представи мемоарната си книга „Апокриф за една овца от стадото на пастира“. 

Мария Лалева представи новата си стихосбирка „Благословете Юда“
20.03.2019

На 18 март 2019 г. в столичния „Клуб 1" на НДК Мария Лалева представи на публиката третата си стихосбирка „Благословете Юда“ (Книгомания). Актьорите Владо карамазов и Неда Спасова направиха поетичен диалог с новите й творби и създадоха празнична атмосфера за над 150-те гости в залата. Накрая и самата Мария Лалева благодари на публиката за присъствието й и сподели, че „ако „Живот в скалите" започва с думите „Аз съм най-щастливият сирак на света", то след написването на „Благословете Юда“ си казах, че аз съм най-щастливият предаван човек".

Над 350 приятели, колеги и почитатели почетоха Боян Петров на премиерата на книгата „Убийството на невъзможното“
12.02.2019

На 7 февруари зала „Марин Дринов“ на БАН се оказа малка за публиката над 350 души, дошли да почетат Боян Петров и премиерата на сборника със статии за пределите в алпинизма „Убийството на невъзможното“. В него Райнхолд Меснер помества последния текст на българския алпинист преди последната му експедиция към Шиша Пангма и посвещава изданието на него. Сред специалните гости на събитието бяха Сандро Филипини – редакторът, с когото работи Райнхолд Меснер, Радослава Ненова, Тихомир Димитров – научен консултант на българското издание, преподавател и дългогодишен приятел на Боян Петров, д-р Петър Берон – учител, ръководител и вдъхновител на Боян и заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Книгомания издава книга от легендата на алпинизма Райнхолд Меснер, посветена на Боян Петров
5.02.2019

С логото на Книгомания излиза книгата на легендарния алпинист Райнхолд Меснер „Убийството на невъзможното“, посветена на Боян Петров. В нея е включена и последната статия на българина, преди да поеме към последното си катерене, от което не се завръща - експедицията към върха Шиша Пангма. Изданието е луксозно, с твърда подвързия и цветни снимки и представлява своеобразна дискусия на над 30 известни катерачи на тема къде е пределът в алпинизма. Книгата ще бъде представена на 7.02.2019 от 18,30 ч. в зала „Марин Дринов“ на БАН (ул. 15-ти ноември № 1).

E. Л. Джеймс с нов романтичен роман през април 2019-а
25.01.2019

Писателката Е. Л. Джеймс, която нашумя с еротичната бестселър поредица „Петдесет нюанса сиво“, ще зарадва почитателите си с нов самостоятелен романтичен роман тази пролет. Книгата е със заглавие The Мister и се очаква в книжарниците на 16 април, обявиха от издателство Vintage Books, част от компанията Penguin Random House. Книгата е като влакче на ужасите в лунапарк, пишат от Vintage Books, и оставя читателите без дъх до последната страница.

Актьорът Явор Милушев представи новата си книга пред повече от 250 души публика
22.01.2019

На 21.01.2019 актьорът и общественик Явор Милушев представи автобиографичната си книга „Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира" (Книгомания) в столичния Club 1 към НДК. Празничната вечер откри журналистът Георги Тошев, а изданието представиха проф. Михаил Неделчев и доц. Веселин Методиев, както и издателят Илиян Андонов.

Актьорът и общественик Явор Милушев издава книга с мемоари и размисли
19.12.2018

Любознателният читател на „Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира“ трябва веднага да бъде предупреден: книгата на големия актьор и общественик Явор Милушев безспорно има автобиографична основа, но не е традиционната автобиография. В нея няма да намерим последователно, хронологически разгърнат автобиографичен разказ. Авторът е избрал съвсем различен подход. С цялото разгръщащо се като пълноводна река повествование, виртуозно ползващ изразните си средства, Явор Милушев гради и свързва в единен поток спомени, родови предания, геополитически обобщения, размисли за националната съдба, паралелни разкази на общобългарската и евроатлантическата политическа история и на цивилизационните процеси от последните няколко века.

Срещи за автографи на щанда на Книгомания в НДК
11.12.2018

13.12. (четвъртък) – 18,00 ч. – Георги Мамалев – „Усмихни се, човече!“
15.12. (събота) – 12,00 ч. – Орлин Горанов – „Да започнем отначало“
15.12. (събота) – 13,00 ч. – Мария Лалева – „Живот в скалите“
15.12. (събота) – 14,00 ч. – Евгения Атанасова – „Кристо, Владо, Росен и плаващите кейове“
15.12. (събота) – 17,00 ч. – Любо Ганев – „Светът отвисоко“
15.12. (събота) – 18,00 ч. – Георги Тошев  – „Години любов“

Излиза нова биографична книга за Невена Коканова по случай 80-ата й годишнина
27.11.2018

По случай 80-годишнината от рождението на първата дама на българското кино „Книгомания” издава на 3 декември биографичната книга „Години любов. Невена Коканова” – автор е журналистът Георги Тошев. Лимитирана част от тиража на книгата е с колекционерска стойност, тъй като е лично подписана от автора и включва три картички с неизвестни фотографии на Невена Коканова. Отличава се и с различната корица от основното издание.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Next

© Developed by CommerceLab

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.